Moderedacteur Marjolein op Milan Fashion Week a/w 2013 - deel 1

Moderedacteur Marjolein doet verslag van alle pracht en praal op Milan Fashion Week a/w 2013.

Moderedacteur Marjolein op Milan Fashion Week a/w 2013 - deel 1

Moderedacteur Marjolein is de gelukkige. Ze is op Milan Fashion Week voor het a/w 2013 seizoen en doet de komende dagen verslag. Een tip van de sluier: ze slaapt in Maison Moschino. Like, OMG.

Arrivi in Milano! Wat een romantisch welkom hier, de taxichauffeur trakteert me op Unchained Melody van The Righteous Brothers, al rijdend door een (natte) sneeuwbui. Ondertussen verheug ik me op de start van het bomvolle modeprogramma: slapen in hotel Maison Moschino.

We zijn aangekomen in Maison Moschino, ons hotel voor de komende dagen. Wat een feestje, het lijkt wel of ik het huis van favo fashionphotographer Tim Walker ben binnengelopen. Taartjes van pluche in reuze formaat, wolkenlampen in de vorm van dieren, I love it! En wat ziet mijn oog? Er is een hele stapel show-invites voor mij bezorgd in het hotel van Fendi, Sportmax, Blumarine, Etro, noem het maar op. En als hoogtepunt: een kaart voor de show van Prada! Wat dus de meest gewilde kaart van Milan Fashion Week is. Jiehaa! Nu snel lippen stiften en op weg naar de show van Fendi.

Fendi toont een a/w 2013 show van formaat: ladylike met een ruig en stoer randje. De modellen liepen op de beat van de song Firestarter en waren getooid met hanekamachtig kapsels. Ode to opulence, want overdadig was het zeker. Psst: van top tot teen bovendien gehuld in bont. Wat natuurlijk zeer gedurfd is.

Door naar de show van Just Cavalli, alwaar we flared broeken, gebreide truien met ingebreid dierenmotief, grote sjaals en capejassen spotten. En dat alles uiteraard in combi met de bekende Cavalli print. Mijn favo: een must-have van een zwarte legging, bewerkt met draken van goudkleurige pailletten. Tot morgen, dan laat ik zeker meer moois zien!