Brand to watch: Filles à Papa

Hot bij onze Zuiderburen: Filles à Papa, een jong merk van eigen bodem met een stevig Rock & Roll-gehalte. Een brand to watch helemaal uit België, jus

Lees ook

Hot bij onze zuiderburen: Filles à Papa, een jong merk van eigen bodem met een stevig rock & roll-gehalte. De Luikse zusjes Carol en Sarah zetten het merk in 2010 op poten en sindsdien spotten we hun creaties al in tal van modetijdschriften en op celebs. Kenmerken? Prints én pailletten, absolutely FAP!

De Luikse zusjes en daddy’s girls Carol en Sarah bruisen van creativiteit. Carol studeerde Grafisch Ontwerp in Brussel, terwijl Sarah aan het ontwerpen was geslagen in het Franse Lille. Hun kleding combineert de bruisende energie van NYC met de bling bling van Vegas. Daarbij voegden ze nog de laidback stijl van L.A. toe om te eindigen met een sprankeltje van Ibiza’s verleidelijke nachten. Filles à Papa staat voor ‘Chic when it’s indirect, classical when it’s deconstructed, sportswear when it becomes glamour’, aldus Carole en Sarah.

De spring/summer 2013-collectie is gebaseerd op life on the road. Denk aan American trucks en heuse Route 66-toestanden. Het Belgische duo had meteen een tomboy voor ogen, wat resulteerde in comfortabele sportswear met mannelijke vormen en de typische FAP twists. Van oversized items tot nauw aansluitende stuks, de collectie heeft het allemaal. Deze brand to watch lanceert deze zomer ook hun eerste jeanslijn, maar onze favoriet blijft vast en zeker de sportieve Tomboy sweater die je al spotte in onze Look of the week.

 

Laatste nieuws

Zie ook