Weeknotes: 18 februari – 24 februari

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea.

Lees ook

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Deze week onder meer: sneeuwballen gooien en glühwein drinken, een extravagant avondje met The Great Gatsby en een wetenschappelijk evenement.

Festival

Sonic Acts (21/24 feb) Wetenschappelijke know-hows en nieuwsgierige science-fanaten opgelet! Deze week kunnen jullie je hart ophalen bij het Sonic Acts Festival – The Dark Universe. Tijdens dit festival kun je de laatste ontwikkelingen ontdekken wat betreft kunst, muziek en wetenschap. Er zullen verschillende kunstenaars, wetenschappers, muzikanten, componisten en theoretici bij elkaar komen. Zij laten je kennis maken met het onbekende van dit universum. Dit zal gebeurden door middel van experimenten met projectie, geluid en zintuigen.

Sneeuwbal (23 feb) Trotseer de winter aankomende zaterdag tijdens het winterfestival Sneeuwbal in Utrecht. Hoe? Door je helemaal wild te sleeën, je warm te drinken met glühwein, stamppot te verorberen en vooral sneeuwballen, heel veel sneeuwballen te gooien. Maar er is meer dan vertier alleen, de voetjes kunnen natuurlijk eindeloos van de vloer tijdens winterse beats van Michel de Hey, Egbert (live), Remy, Juan Sanchez, Ramon Tapia, Billy Mason en J.A.C.C.O. Ben jij om 23.00 uur nog lang niet klaar met het verslaan van je winterdip? Verhuis direct door naar Hal 16 voor de after party.

Voorstellingen

Het nationale ballet – Best of Balancine (19 feb) Geniet dinsdag maar liefst twee uur lang van een klassieke avond met een balletvoorstelling ter herdenking van de dertigste sterfdag van de Russisch-Amerikaanse choreograaf en oprichter van het fameuze New York City Ballet. Het gezelschap eert George Balanchine, die meer dan 150 balletten creëerde. Drie van zijn meesterwerken zullen voorbij komen: Serenade (1934), Symphony (1947) en Agon (1957).

Cultuur

Kick-off Books & Bubbles leesclub (22 feb) Voor de leesfanaten en boekenwurmen onder ons gaat vrijdag de eerste avond van de maandelijkse leesclub bij Books & Bubbles van start. Aangezien het thema van de avond Books & Bubbles is, hebben ze een bijpassend feestelijk en extravagant boek geselecteerd, namelijk de literaire klassieker The Great Gatsby. Voor 7,50 kun je deelnemen aan deze avond, en uiteraard genieten van een fijn glas bubbels.

One Day Expo: Denise Motz (22 feb) Denise Motz (1987) heeft haar studie Fine Arts in Breda achter de rug en toont haar werk deze week voor een dag in Roest. Met haar beelden, die verwijzen naar fashionportretten, probeert zij mensen uit hun gestructureerde leven halen en maskers verwijderen. Zo vindt zij dat modellen als objecten behandeld worden en niet als mens. Zij vertaalt dit in haar werk door de modellen op haar foto’s in nare dwangposities te zetten. Denise Motz is geselecteerd voor het ‘NEW Dutch photography talent 2013′ boek. Geen tijd vrijdag? No worries! Van 1 t/m 15 maart is haar expo opnieuw te bewonderen in Roest.

 

Laatste nieuws

Zie ook