Expotip: Lieko Shiga in FOAM

Een dramatisch ogende expositie waarin lokale mythes en verhalen van (gewone) mensen met persoonlijke herinneringen en gevoelens worden gecombineerd.

Expotip: Lieko Shiga in FOAM

In FOAM is nu de expositie van de Japanse fotografe Lieko Shiga te zien. Ze zorgt met haar beelden voor een magische sfeer, waarin de vage grens tussen droom en werkelijkheid wordt. De serie bestaat uit 50 werken en naast deze beelden wordt ook een film getoond onder dezelfde titel. De werken zijn gemaakt in Brisbane, Singapore en het noorden van Japan, waar zij contact had met de lokale bevolking. Bij een eerste ontmoeting had Shiga al een visualisatie van het definitieve beeld, alsof ze buiten zichzelf trad. Aan de hand van dit bovennatuurlijke gevoel is de titel van de serie ontstaan: "The body is simply a medium, I kept a canary inside my stomach." 

Shiga laat bij deze expo duidelijk haar handschrift naar voren komen. Haar uitgesproken gebruik van licht en kleur en zeer sterke beeldtaal leveren fantasievolle en surrealistische beelden op, die een lust zijn voor het oog.

Canary van Lieko Shiga is van 22 maart t/m 12 mei 2013 te bewonderen.

FoamKeizersgracht 6091017 DS Amsterdam

www.foam.org