Uitgaanstips: 11 februari - 17 februari

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea.

Uitgaanstips: 11 februari - 17 februari

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Deze week onder meer: kralen, verf en veren tijdens Mardi Gras, een gratis rondleiding in FOAM en bijzondere films van nieuwe filmmakers in Canvas.

Kunst & Cultuur

Gratis rondleiding in FOAM (14 feb) Iedere donderdagavond is er een gratis rondleiding in Foam om 19.30 uur. Tijdens deze rondleiding staan goed observeren en het ontdekken van fotografische elementen centraal. Deze donderdagavond is dé gelegenheid om  overvolle weekenden te vermijden en na je werk te genieten van de wisselende tentoonstellingen in het museum.

Theater

In ongenade (13 feb) In ongenade is de bekende en populaire roman van de Zuid-Afrikaanse schrijver en Nobelprijswinnaar John M. Coetzee. Het stuk, vertaald door Toneelgroep Amsterdam, gaat over een docent poëzie van tweeënvijftig (gespeeld door Gijs Scholten van Aschat) die samen met zijn dochter (gespeeld door Janni Goslinga) wordt overvallen door een groepje ‘zwarten’.

Film

Shortcutz (13 feb) Jonge en nieuwe filmmakers krijgen tijdens deze avond de mogelijkheid hun werk in te zenden en te showen aan publiek. Elke week zijn 3 nieuwe films te zien. Een vakjury nomineert de beste inzendingen en aan het eind van het seizoen wordt een winnaar bekendgemaakt, die met een smak geld naar huis mag om een film te financieren.

Party

Bacchanaal Carnival: Van Rio tot Brabant (16 feb) Voor een hysterisch Carnavalsweekend hoef je niet af te dalen naar het Zuiden. Vier aankomend weekend het jaarlijkse verkleedfeest gewoon in de hoofdstad. Tot in de vroege uurtjes! Tijdens deze Carnivaleditie van het Bacchanaal tovert Amsterdam Roest de loods om tot een groot eet-, verkleed- en drinkfestijn. Denk aan hete kippetjes op de grill, bierpullen op tafel en gezellig smerige tafelkleden.

Mardi Gras in Sugar Factory (12 feb) Mardi Gras (vette dinsdag) is hét feest van New Orleans. Meisjes worden bestrooid met kralenkettingen en gaan soms behoorlijk ver om zoveel mogelijk beads te scoren. Speciaal voor dit feest heeft Sugar Factory prachtige meisjes en aantrekkelijke mannen laten overvliegen uit New Orleans, om dit kralenfenomeen hier eens goed te introduceren. Voor de cocktails en dj’s is gezorgd, het enige dat je mee hoeft te nemen zijn je kralenkettingen, verf, maskers en mooiste outfit!