Expotip: Collages van een haperende mens

De tentoonstelling Collages van een haperende mens is gebaseerd op het boek ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’ van Dimitri Verhulst.

Expotip: Collages van een haperende mens

Bereid je voor op kunst met een tikje weirdness en alles behalve een duidelijk verhaal.

De tentoonstelling Collages van een haperende mens is gebaseerd op het boek Godverdomse dagen op een godverdomse bol van Dimitri Verhulst. Deze humoristische beschrijving van de evolutie van de mensheid (incl. kanttekeningen) werd door Dick Verdult, Martha Colburn, Johan Grimonprez en Anne-Mie van Kerckhoven vertaald in beeld. Denk: trechterlamp, modellen met afgeplakte gezichten, vage filmpjes vanuit oude koelkasten en schaduwspel-poppen met moderne thema’s. De aanwezige curator Katja Vercouteren brengt duidelijkheid in de stroom aan indrukken die hier krijgt.

Pssst…hotspotDe tentoonstelling bevindt zich op de eerste verdieping van een statig gebouw aan het Rokin waarin de kunstsociëteit Arti et Amicitiae is gevestigd. Aanrader: ga in het café op de begane grond een drankje nuttigen. Aan de rand van deze balzaalesque ruimte (deels ontworpen door Berlage) staan kleine houten tafels waar de éminences grises van de kunstwereld hun krantje lezen en elkaar vergezellen in een (vast zeer intelligent) gesprek. Totale onttrekking aan wat er verder in de stad om je heen gebeurt. Een soort mini-Parijs.

Collages van een haperende mensLocatie: Rokin 112, AmsterdamDatum: t/m 10 maart 2013