Uitgaanstips: 4 februari – 10 februari

Elke week geven we jou de leukste uitgaanstips van Nederland. Deze week o.a.: een nieuwe zwarte komedie, Rotterdam Art Week en indierock in de Melkweg

Uitgaanstips: 4 februari – 10 februari

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Deze week onder meer: een nieuwe zwarte komedie op het witte scherm, de Rotterdam Art Week en indierock in de Melkweg. 

Kunst & CultuurRotterdam Art Week (7 t/m 10 feb)Yes, hij is er weer! Na IFFR gaat Rotterdam moeiteloos op dezelfde creatieve voet verder. Rotterdam Art Week is terug en dit keer nog grootser dan voorheen. Van 7 t/m 10 februari spot je in deze creatieve stad het werk van ongeveer 90 verse en gerenommeerde galeries. Het extra zoetje in de koffie komt dit jaar in de vorm van Art Rotterdam Projections: een beurs voor videokunst en film.

FOAM meets Dirk Braeckman (6 feb)Het werk van Dirk Braeckman etaleert op dit moment in Appel Arts Centre. De beelden van deze fotograaf spreken niet voor zich en daarom organiseren FOAM en Appel een gesprek met de beste man om hem beter te leren kennen. Houd je inspiratie-opschrijfboekje en pen in de aanslag en gaat dat zien.

Aardappeleters (10 feb)Het voordragen van poëzie en verhalen stamt nog uit de tijd dat het merendeel van de bevolking niet kon lezen en schrijven. En nog steeds zijn we verknocht aan de mooie stemmen, de regen aan onbekende woorden en de vele synoniemen. Tijdens Aardappeleters staan o.a. Herman Koch, Hafid Bouazza, Shira Keller en Simon Mulder klaar om je literair te kietelen.

Music4S (10 feb)De eerste echte cd van het jazz kwartet 4S is verser dan vers. Na een succesvol albumrelease feestje in januari, gaan de vier heren nu stad en land af om hun jazz (met pop en hiphop invloeden) ten gehore te brengen. De ultieme invulling voor een classy ontspannende zondag.

Paul Banks (Interpol)Als je zowel een soloalbum, een album met je band en een album onder een pseudoniem kunt uitbrengen dan heb je wel héél veel tijd. Of misschien gewoon belachelijk veel talent? Bij Paul Banks mogen we van dit laatste uitgaan. De frontman van de indrierock/post-punk band Interpol staat zondagavond op het podium van de Melkweg. Het is wel even in de buidel tasten, vergeleken met de rest van deze agenda, want kaartjes voor zijn concert kosten €23.

FilmSightseersDe film Sightseers is van het immens populaire genre: zwarte komedie. Deze cultfilm vertelt het verhaal van moederskindje Chris, die samen met zijn hartstochtige geliefde de hort op gaat in een camper. Al snel vormen alle dompers tijdens deze vakantie een nieuwe verhaallijn. Laten we zeggen dat hun manier van out of the box denken ook echt alle boxes voorbij gaat. Pijnlijk geestig.