MC’s modeteam: Amsterdam Fashion Week

De moderedactie van Marie Claire rukt massaal uit plaats te nemen bij de shows Amsterdam Fashion Week. Day 1: AMFI, People of the Labyrinths, Jacob Ko

Lees ook

Amsterdam Fashion Week is on! Het fashion team van Marie Claire rukt dus uit om plaats te nemen bij de vele shows. Iedere dag tonen wij fijne kiekjes van de catwalk en een glimp van de avonturen van MC’s modeteam. Day 1: AMFI Individuals, People of the Labyrinths en Jacob Kok.

amsterdam fashion weekIndividuals
De studenten van het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) hebben de toon gezet, met een show van hoog niveau. De fashionminded youngsters werkten hun Neo Pioneers thema uit met veel leer, waaronder leren kappen om het been, laarzen, witte pruiken en Lady Gaga-achtige hoofddeksels. De zaal vulde zich met een waar Apocalypse gevoel, maar voorbij de sfeer bleek de kleding ook nog een ontzettend draagbaar. Hulde!

Laura Laine
Op weg van de ene naar de andere show spotten we deze stijlivolle illustraties van de Finse tekenaar Laura Laine, wiens werk eerder te zien was in The New Yorker en The Guardian. Now we WANT it.

amsterdam fashion weekJacob Kok
De buiten-de-lijntjes-kleurende ontwerper Jacob Kok presenteerde zijn collectie met een virtuele modeshow, geïnspireerd op computergame The Sims. Op de achterwand was een filmpje te zien van een model dat op statische wijze een look showde, de rest van de lijn konden we op poppen bewonderen. Het publiek ontving haarbandjes met daarop het bekende groene juweel uit het computerspel.

amsterdam fashion weekPeople of the Labyrinths
De show van People of the Labyrints sloot de eerste AFW-avond af. Er waren enkel roodharige schoonheden op de catwalk, dressed up als ware nomaden. Frontrow spotten we bovendien de Grote Lidewij Edelkoort (trendwatcher).

Laatste nieuws

Zie ook