Uitgaanstips: 21 jan - 27 jan

In Weeknotes vind je iedere week de beste events. Deze week onder meer: het Rotterdam Filmfestival, nieuw talent in FOAM en twee concerten om bij te z

Uitgaanstips: 21 jan - 27 jan

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, hotspots, concerten en musea. Deze week onder meer: het Rotterdam Filmfestival, nieuw talent in FOAM en twee must-concerten.

Kunst & CultuurRosa, Metal y Cenziza (26 jan )Bij deze dansvoorstelling waan je je in een dorpje in Zuid-Spanje waar de sangria rijkelijk vloeit. Geen overbodige luxe in deze donkere dagen. Het stuk is onderdeel van de internationale Flamenco Biënnale die twee weken duurt.

Jan Hoek – Me & my models (25 jan- 20 maart)Tussen schrijver (NRC Handelsblad, Parool, Vice) en fotograaf Jan Hoek en zijn modellen is de relatie, laten we zeggen: bijzonder. Hij vraagt amateur-modellen, psychisch gestoorde daklozen in Afrika die eruit zien als koninginnen en mensen die hij vindt via Marktplaats om voor zijn camera te staan. Wat er vervolgens gebeurt (het model wil seks, hij een foto van haar hondje) is altijd verrassend. De tentoonstelling is nu te zien bij FOAM.

Schrijvers uit Oost (27 jan)Stadsdeel Amsterdam Oost is trots op haar schrijvers: Nescio, Slauerhoff, Gustaaf Peek en Tim Krabbé. Om deze traditie voort te zetten werd Schrijvers uit Oost in het leven geroepen. Tijdens deze zondagmiddag praten schrijvers Anton Valens, Ivo Victoria, Anja Sicking en Philip Snijder over hun dromen, passies en stadsdeel. Ook is er een diner (voor €10 extra) en zijn er documentaires over Gerrit Komrij en Bernlef te zien.

FilmFilmfestival Rotterdam (23 jan – 3 feb)Maak je klaar voor een marathon aan fijne culti films. Onze tip tijdens het Filmfestival Rotterdam: Tall as the Boabab Tree, over een jong Afrikaans meisje dat haar zusje wil behoeden voor uithuwelijking. Het volledige program vind je hier.

Hollandse Meesters – Ronald Ophuis (27 jan)Filmmaker Rudolf van den Berg (Süskind, Tirza) maakte een docuportret over kunstenaar Ronald Ophuis in de persoonlijke werkruimte van de schilder. De twee zijn op 27 januari te gast bij Michiel van Nieuwkerk in de Balie om na vertoning van de film te spreken over het leven en werk van Ophuis en het maken van de docu.

MuziekAvant La Lettre – albumpresentatie (23 jan)Het indiebandje Avant La Lettre presenteert op 23 januari hun nieuwe album In My Time vol fijne popnummers. Hoewel veel van hun autobiografische tunes in eerste instantie vrolijk wegluisteren, blijkt er achter een aantal sounds toch een zwaarder verhaal te zitten. Zo gaat het nummer Mirrors over de ernstig zieke moeder van de zanger. Haast je naar de albumpresentatie Avant La Lettre voordat de band vertrekt voor hun club- en festivaltour.

Awolnation (25 jan)Het nummer Sail van electrorockband Awolnation zorgde voor instant roem, zo werd het nummer gebruikt als soundtrack voor meerdere tv-series waaronder House en The Good Wife. De band komt op 25 januari met een combinatie van hiphopbeats, industrial rock, felle schreeuwzang en een klassiek motiefje naar de Melkweg.