Les Favoris de May-Britt: Hotspots Parijs

“Mijn lievelingsstraat in Parijs is Rue de Bucie. “Mijn favoriete ochtend bestaat uit een ontbijtje bij Café de Flore. "Meestal gluur ik even naar b

Les Favoris de May-Britt: Hotspots Parijs

“Mijn lievelingsstraat in Parijs is Rue de Bucie. Hij loopt parallel aan Boulevard St. Germain maar je waant je in een andere wereld. In de Rue de Bucie vind je een geweldige Taschenwinkel, een fijne kapper waar ze werken met Shu Uemura en waar ik vaak heel goed ben geknipt. Ben je enorm kappertrouw dan kun je er ook naartoe voor een touch up; even wassen en föhnen en je kunt weer toute soignée het Parijse leven instappen.”

“Mijn favoriete ochtend bestaat uit een ontbijtje bij Café de Flore. Als je je als een Parisienne wilt gedragen, ga je niet in de serre zitten. Maar dan maar geen Parisienne-act, ik vind het heerlijk om daar te zitten en naar de mensen buiten te kijken. Mijn vaste bestelling bestaat uit een stokbroodje en een oeuf dur. Niet extreem lekker maar het hoort gewoon bij deze gelegenheid. Een cafe creme erbij en een glaasje jus d’orange (zonder ijsblokjes s’il vous plait) en dan kan de winkelroute beginnen."

"Meestal gluur ik even naar binnen bij Sonia Rykiel, bezoek ik de Ralph Lauren winkel (waar ik terugkeer voor de lunch op hun knusse binnenplaats) en vervolg mijn tocht naar de Rue de Rennes. Eerst doe ik aan wat visuele verleiding bij de Cartierwinkel. Daarna koop ik vullingen voor mijn vulpen (zo ouderwets gebleven) bij Montblanc en koop ik maillots en trendy jurkjes bij GAP voor mijn kinderen. De eerste rechts richting Bonmarché. Onderweg passeer ik Paul&Joe, een van mijn favoriete brands) en daarna geef ik gas richting het fijnste warenhuis van Parijs.”

"De Bon Marché verdient extra aandacht. Toen ik er voor het eerst kwam in de hoedanigheid van hoofdredacteur Marie Claire was ik nog wat aarzelend.Gelukkig was ik in gezelschap van Harriet Calo, mode-icoon. Zij stond erop dat ik een en ander aanschafte. Dat hoorde bij mijn functie. Ik ben de beroerdste niet en volgde haar advies nederig op. Een geweldig paar Marc Jacobs schoenen waar ik nog steeds verliefd op ben. Harriet topte me met een iconische Dior-tas. “Hier winkelen is ook werken”, verzekerde ze me. Tijdens elke Paris Fashion Week plannen wij dan ook een werkbezoek aan dit verrukkelijke warenhuis. Van de papierafdeling met de mooiste opschrijfboekjes tot de beddengoedvleugel vol Egyptisch katoen tot de herensokken en de geweldige schoenen, tassen en kleding…Alles is fijn…”