Office Beauty Look: French manicure 2.0

Niks geen spierwitte randjes, de French manicure van nu heeft kleur. Gezien op de catwalks van Louise Gray en Donna Karan. Dit zijn de trends en de to

Office Beauty Look: French manicure 2.0

De French manicure maakt plaats voor een fun versie, die toch très chic en sophisticated is. Perfect voor kantoor dus. Niks geen spierwitte randjes, deze French manicure heeft kleur. Dit zijn de trends én tools.

Donna Karan: de rode draad

Kies een nude French manicure als je je nagels ingetogen wilt houden. Gebruik een poederroze of lichtbruine basis (Collistar Perfect Nails Enamel no. 22 €13.50) en een donkere lak (Chanel Le Vernis no. 573 Accessoire €23) op de nagelrand – niet eroverheen. Dit geeft een mooi schaduweffect.

Louise Gray: andersom

Overdreven melkwitte nagelranden zijn passé, de French manicure van nu draait om kleur en schaduweffecten. Begin bijvoorbeeld met een laagje lichte basiskleur. Plak een halvemaansticker (drogist) op je nagelriem. Zorg ervoor dat er slechts een subtiel randje wordt afgedekt. Gebruik dan een felle kleur lak (Maybelline ColorShow Purple Gem, €3.99) en je hebt een omgekeerde French manicure.

Prabal Gurung: spannend randje

Modellen van Prabal Gurung verschenen met een ‘bloederige’ manicure op de catwalk. Manicure van de sterren TracyLee Percival (voor Sally Hansen) creëerde de look. Ze gebruikte een dun penseel (in nail art ‘stripping brush’ genoemd) waarmee ze bloeddruppeltjes op de nagels verfde. Zelf doen? Sla de basecoat over. Schilder vanaf de nagelranden druppels met scharlakenrode nagellak. Laat de druppels drogen en finish met een topcoat.

Ga voor zoete, zomerse pastelkleurige nagels >

Bron: Marie Claire