Uitgaanstips: 7 januari – 13 januari

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, hotspots, feestjes en musea.

Lees ook

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, hotspots, concerten en musea. Deze week onder meer: een theatervoorstelling over het bizarre leven van een man met zijn bandrecorder en het 10-jarige jubileum van clubhype Rauw. 

Kunst & Cultuur
Theatervoorstelling Vogel
Tijdens deze voorstelling aanschouw je het bizarre verhaal van Martinus van ’t Schot: schrijver, filosoof, beeldhouwer en vogel. Martinus woont sinds de Tweede Wereldoorlog op Barneveld Station. Hij slijt zijn dagen met het inspreken van een bandrecorder. Door het terugspoelen van de banden herleeft hij alle verhalen. Tot er een discussie ontstaat met de recorder. Hij moet fragmenten kiezen voor de korte film over zijn leven. Maar wat is de moeite waard om erin te zetten? En wat is het leven eigenlijk? Vanaf 10 januari in Roest Amsterdam.

Korte filmavond: Shortcutz
Op woensdag 9 januari vindt de eerste editie van Shortcutz plaats in Canvas op de 7e. Tijdens deze avond worden er telkens een selectie korte films vertoond. Achteraf is er ook nog een fijn feestje. Ben je zelf een aspirant filmmaker? Dan is het ook nog mogelijk om je eigen film in te sturen en zo kans te maken om op het witte doek te verschijnen.

Concert Duo Bilitis en Verso
Een classy avondje met klassieke muziek in een hippe industriële omgeving. Op donderdag 10 januari geven de duo’s Duo Bilitis (Ekaterina Levental & Eva Tebbe) en Verso (Stefan Gerristen & Matthijs Koene) met harp, panfluit en gitaar een concert bij Pllek in Amsterdam (NDSM werf). Het arrangement inclusief diner kost €24.50 (losse kaart €10)

Bring Your Own Beamer
In Amerika betekend BYOB dat je je eigen drank meeneemt naar een feestje. In Rotterdam kom je met deze eerste betekenis niet meer weg. Tijdens Bring Your Own Beamer (BYOB) mogen audio-visuele kunstenaars tijdens een pop-up expositie hun eigen werk meenemen en tentoonstellen.

Party
10 jaar Rauw
Clubhype Rauw bestaat 10 jaar en viert zijn verjaardag in stijl met o.a. Joost van Bellen en Para One. In dit geval zegt de naam alles. Want Rauw trekt een rauw publiek en draait rauwe plaatjes. Denk: techno en hipster. En waar kan dit beter dan in het meest rauwe club van Amsterdam: Trouw.

BOSS New Years Special
BOSS is back! Eerder zette deze clubavond uitverkochte edities neer met Snoop Dogg, Redman en Big Daddy Kane. Verwacht tijdens deze Nieuwjaarseditie weer de fijnste old school hiphop en R&B deuntjes. Maar ook het beste uit de 70’s, 80’s, 90’s komt voorbij.

Muziek
Handsome Poets
Dit Nederlandse indiepopbandje werd ontdekt door Kluun en boekte succes doordat hun nummer Sky On Fire verkozen werd tot het officiële anthem van de Olympische NOS-uitzendingen. Sinds 1 december hebben de heren van Handsome Poets een nieuw album in de schappen liggen vol frisse pop met duidelijke eighties-invloeden. Bewonder ze 10 januari live in Tivoli, Utrecht.

Efterklang
Voor hun nieuwste album vertrok de Deense band Efterklang naar het verlaten kolenmijnstadje Piramiden. Hier vonden ze de inspiratie en klanken om een supersterk album neer te zetten. Hun muziek klinkt als echte reismuziek, denk: met een hand uit de auto meebewegen op de wind terwijl de ondergaande zon je in een filmisch decor zet. Dit unieke gezelschap staat 13 januari in de Melkweg, Amsterdam.

Laatste nieuws

Zie ook