Uitgaanstips: 31 december – 6 januari

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, hotspots, feestjes en musea.

Lees ook

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, nieuwe winkels, hotspots, concerten en musea. Deze week onder meer: een expositie van modefotografie, een lezing over muziek en een nachtelijke Tee Party.

Kunst&Cultuur
Mike Kelley – hedendaagse kunst
In het Stedelijk Museum is een tentoonstelling van hedendaagse kunst te zien die vrijwel de hele nieuwbouw in beslag neemt (lees: ongeveer 200 werken). Mike Kelley (1954-2012) is vooral bekend om zijn werk met samengebonden knuffels. Ook ontwierp hij de cover van het album Dirty voor Sonic Youth.

Sal Meijer – schilderijen
De eerste overzichtsvoorstelling in meer dan vijfentwintig jaar van de Amsterdamse schilder Sal Meijer is te zien in het Joods Historisch Museum. Meijer groeide op in de Amsterdamse Jodenbuurt en werkte tot zijn zesendertigste in de diamantenindustrie. In de jaren dertig besloot hij om samen met zijn vrouw en zes katten te verhuizen naar Blaricum waar hij zich vervolgens volledig heeft gestort op het schilderen.

Bouwstenen van het universum – lezing
Henkjan Honing is hoogleraar muziekcognitie en verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder vertelde hij al een interessant verhaal over muziek en muzikaliteit tijdens TEDx Amsterdam. Tijdens een lezing in Paradiso op 6 januari geeft hij aan de hand van nieuw onderzoek antwoorden op vragen als: hoe is muziek ontstaan? Is muziek uniek voor mensen, zoals taal dat lijkt te zijn? En zo niet, welke muzikale vaardigheden delen we dan met andere primaten?

Dirk Braeckman & Zarina Bhimji – fotografie
De Belgische fotograaf/filmmaker Dirk Braeckman en de Britse kunstenaar Zarina Bhimji maken beiden verstilde, sensibele foto’s in grijstinten op groot formaat. Dit is dan ook de reden dat een combinatie van deze twee kunstenaars in één expositie een goed idee leek voor De Appel Arts Centre. Het werk van beide fotografen is beladen met een bepaalde sfeer die ervoor zorgt dat de indrukken die je krijgt nog lang op je inwerken.

Nancy Schoenmakers – modefotografie
In het hippe Amsterdam Roest hangt vanaf 6 januari het werk van modefotografe Nancy Schoenmakers. Na een bewogen studietijd (Utrecht, Brisbane, Australië en Den Haag) ontwikkelde ze een stijl die het best te omschrijven valt als een mix tussen glossy en edgy. Haar werk was eerder al te zien in verschillende nationale en internationale tijdschriften.

Party
Crystal – Bungalow 8
Het populaire feestje Crystal is terug in Bungalow 8. Met een dress code (geen petten, joggingbroeken of trainingsjasjes) en exclusieve VIP-plekken is dit de go to plek voor een upscale avondje. In de ene ruimte vind je house muziek en in de andere worden fijne R&B deuntjes ten gehore gebracht.

Tee Party – Studio 80
Op 4 januari vindt de allereerste Late Night Tee Party plaats in studio 80. Tijdens deze avond wordt er indie dance, electro, trap en techno gedraaid terwijl je een sip kunt nemen uit de Studio 80 theepot. Op de eventpagina word je wel gewaarschuwd: ‘de inhoud van onze theepot kan zorgen voor wazig zicht, blijheid en lichte hoofdpijn de volgende dag.’

Oud & Nieuw
Goed, alle feestjes van deze week vallen natuurlijk in het niet bij hét evenement van 2012: Oud & Nieuw. Wij hebben de fijnste NYE feestjes in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam voor je op een rijtje gezet. Check ze hier.

 

 

Laatste nieuws

Zie ook