Uitgaanstips: 24 december – 30 december

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, hotspots, concerten e

Lees ook

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, nieuwe winkels, hotspots, concerten en musea.

Kunst & Cultuur
Nabeeld – Amie Dicke
Foundation, spijkers, rook, wijn, suiker, inkt: niet de meest conventionele materialen om kunstwerken mee te maken. Voor kunstenares Amie Dicke is het doodnormaal. Ze verscheurd modefoto’s, kliedert eroverheen en bedekt beelden met folie of foundation. Juist, dat moet je met eigen ogen zien! Haar tentoonstelling Nabeeld is t/m 6 januari te zien in GEM, Den Haag.

Norman Parkinson
Haast je naar Parijs voor de expositie Travel in Style van modefotograaf Norman Parkinson. Deze pionier op het gebied van modefotografie zette iconen als Audrey Hepburn, Iman en Jerry Hall voor zijn lens. Te zien t/m 6 januari.

Party
Vollt Christmas Special
Vollt loves Summer was een groots Electro, House, Techno dansfestijn waar heel hipster-Amsterdam dansjes kwam wagen met vintage rugzakken en een zonnebril op hun toet. In de koude kerstperiode worden we wederom opgewarmd door Voltt. Ditmaal in Paradiso.

De Nachtmis
Het rebelletje dat we Bitterzoet noemen schopt deze kerst wat heilige huisjes omver. Tijdens hun eigen versie van de Nachtmis brengen de jarige Géza Weisz en Manuel Broekman hun beste vrienden, waaronder Dio en Carice van Houten mee om plaatjes te draaien.

Film
Christmas Horror Movie Night
Even wat anders: Rotterdam Art, Adventure & Food (RAAF) organiseert een knusse filmavond met een horror thema. Op 28 december zetten ze de enge film op play, zorgen ze voor een fijne deken om onder te kruipen (en je gezicht te bedekken op enge momenten) en word je warm onthaald met een kop erwtensoep.

Muziek
Sandra van Nieuwland
De debuut cd van nieuwkomer Sandra Nieuwland is uit! Haar deelname aan The Voice Of Holland heeft haar grote bekendheid gegeven. In november stond ze zelfs op nummer 1, 2 en 3 in de top 40. Op 28 december signeert ze de cd’s persoonlijk bij de Free Record Shop op de Kalverstraat in Amsterdam.

 

Laatste nieuws

Zie ook