Interview: The Jacks

The Jacks gaan als een speer en vierden onlangs alweer hun derde EP release. IWij spraken met Marcia, de 21-jarige zangeres van The Jacks.

Lees ook

The Jacks gaan als een speer en vierden onlangs alweer hun derde EP release. In het nieuwe jaar gaat de band verder met een eigen tour en vertrekt naar Ierland voor een aantal concerten in het kader van een uitwisselingsproject van de Rockacademie. Wij spraken met Marcia, de 21-jarige zangeres van The Jacks.

Jullie muziek in vijf woorden?
Vijf woorden? Energieke Popliedjes Met Ruig Randje! Dat zijn er vijf toch?

Wat was jullie absolute hoogtepunt als band?
We mochten Status Quo afsluiten in de Heineken Music Hall. Idioot vet om daar te mogen staan! Het publiek was wild en het schijnt bijzonder te zijn dat ze ons na het hoofdprogramma een toegift vroegen! Hoogtepunt voor ons was dat we even kabeltjes gingen lenen van de mannen van Status Quo!

Epic Trois, epische drie, is de titel van jullie nieuwe EP. Vanwaar deze naam?
Eigenlijk waren we in een melige bui. We kwamen eerst uit op EP 3 en dat werd vanzelf omgedoopt tot Epic Trois, maar meer als grap. Toch zijn we aan deze naam blijven plakken, en we vinden het leuk als mensen het verkeerd uitspreken. Het hoesje van onze nieuwe EP is een drieluik, de andere twee EP’s zitten er ook bij.

Bekijk hier de teaser van de eerste single van het album Epic Trois. 

Zwarte skinny jeans, jullie handelsmerk op het podium?
Nee, eigenlijk niet. We zijn toevallig allemaal tegelijk zwarte skinny spijkerbroeken gaan dragen maar daartoe is nooit besloten. We kleden ons niet anders dan in het dagelijks leven, maar als we shoppen denken we toch wel even na of het ook voor een optreden geschikt zou zijn.

Wat was jullie slechtste optreden ooit?
Ik denk dat het in Rotterdam was tijdens de Popronde. We traden op in een café waarvan de ingang afgesloten was. Om bij ons te komen moest je eerst door een andere ruimte waar nog een band aan het spelen was waardoor veel mensen ons niet konden vinden. Daarbij was het net een aquarium en het geluid was ook niet al te best.

Meest memorabele backstagemoment?
Tijdens de Popronde 2012 hebben we 27 keer opgetreden, een waar record, nog nooit had een deelnemende band zoveel boekingen. Je komt met de Popronde op de gekste plekken, zo speelden we in een Mexicaans restaurant, een Middeleeuwse kapel en in de huiskamer van een rijtjeshuis. De mooiste locatie was toch wel de stripteasebar in Emmen. We kwamen ‘s middags aan en bouwden onze spullen op. We keken elkaar al gniffelend aan, want onderdeel van het podium was een soort catwalk met aan het uiteinde een paal om te paaldansen. Toen de avond viel kwamen de danseressen, we deelden de kleedkamer. Terwijl wij ons in ons optreedkloffie hesen, dosten zij zich helemaal uit om tijdens onze show voor ons te gaan dansen. Wie maakt dat nou mee?

 

Laatste nieuws

Zie ook