Weeknotes: 3 december – 9 december

Wij geven je de leukste uitgaanstips van deze week. Met onder andere: 25 Hollywood klassiekers in Eye, film en- poeziëmiddag in Canvas, op de Pllanken

Lees ook

Elke week geven we jou de leukste tips voor tentoonstellingen, films, toneelstukken, nieuwe winkels, hotspots, concerten en musea. Zet deze NOTES in je agenda!

Kunst & Cultuur
Spelen met woorden (3 dec)
Van dichters tot zangers en van rappers tot cabaretiers: iedere held in het spelen met woorden wordt uitgenodigd voor een voordracht. Geniet tijdens deze editie van de taalkunsten van o.a. Theo Maassen, Hanna Bervoets, Zanillya Farrell, Dorine Wiersma en Hassan Bahara.

Op de pllanken (3 dec)
Nee, dit was geen tikfout. De kick-off van het maandelijkse theaterprogramma ‘Op de pllanken’ bij Pllek is namelijk een feit. Geen scripts of lichtprogramma’s, maar 2,5 uur lang improvisatie. Zes acteurs en één regisseur zetten een heerlijk theaterstuk neer waarbij iedereen, inclusief de cast, verrast zal worden.

Duizend en één avonden, film & poëziemiddag (9 dec)
De perfecte cult-zondagmiddag: drie korte films en zes dichters in het knusse Canvas op de 7e. Vanaf 15.00 ’s middags, dus ideaal met een zondagse thee of borrel en fijn gezelschap.

Party
Vrij (7 dec)
Met deze Bourgondische kerstspecial sluit VRIJ het jaar vroeg maar groots af. Het vrijdagmiddagfeest voor jonge creatieven zal dit keer in het teken staan van kerst met o.a. een Silent Dinner Disco en Christmas Carols Gigi Danadopulos.

Jimmy Woo’s 9 year anniversary (7 dec)
De iconische club Jimmy Woo is met zijn 9 jaar een oude rot in het vak. Deze verjaardag wordt 7 december groots gevierd met The Partysquad, Jaziah, Sem Vox, Hitmeister D., Abstract, Wix, FS Green, Rob Manga, Youri Alexander en Mr. Simpson. Trek je meest stijlvolle pakje aan en ga los like it’s 2003.

Muziek
Niki Jacobs & Band (9 dec)
Ze wisselt moeiteloos de Joodse muziek af met pop en jazz. Iets dat deze dame zeer interessant maakt om naar te luisteren. Op vrijdag 9 december gaat de theatertour van Niki Jacobs & Band (Nikitov) in première. Dé tip voor je kerstvakantie.

Menomena (5 dec)
Een heerlijke muzikale ontdekking: de indierockband Menoma uit Portland, die hoe dan ook indruk op je gaan maken. Je vindt Menomena 5 december in Paradiso.

Film
Eye: 100 jaar Hollywood (t/m 5 jan)
Eye komt weer met een programma om van te watertanden. De 25 Hollywood klassiekers die je niet vaak genoeg kunt zien komen in december weer voorbij op het witte scherm. Waaronder: Breakfast at Tiffany’s, The Big Lebowski, Rosemary’s Baby, Jaws en Grease. Mocht je nog nooit de kans hebben gehad deze vanuit een bioscoopstoel te bewonderen; grijp je kans!

Laatste nieuws

Zie ook