Hotspot: Timothy Oulton

Vintage meubels, fotoboeken en antiek servies. In de galerie van Timothy Oulton vind je al het moois met een flinke dosis Britse humor en stijl.

Lees ook

Begin september opende Timothy Oulton in de Amsterdamse Schinkelkerk zijn eerste galerie op Nederlandse bodem. Hij verkoopt er prachtig handgemaakte meubelen en lifestyleproducten met een flinke vleug Britse humor én stijl. Wij werpen een blik in deze schatkamer.

De voet is nog niet over de drempel gezet of ons oog valt meteen op een wel heel bijzonder object: een gigantisch aquarium met vissen én jawel, een gele onderzeeboot. Met een galerie waar de Britse trots vanaf straalt was de link tussen dit gele gevaarte en Timothy Oulton al snel te leggen. Juist: het lied Yellow Submarine van The Beatles.

Voor we de winkel uitgebreid verkennen drinken we Earl Grey uit een schattige Britse antieke kop, compleet met afbeelding van Queen Elizabeth. En natuurlijk verorberen we ook een goddelijk Engels cakeje. Daarna zijn we klaar voor het verhaal achter meneer Oulton. In een notendop? Zijn vader was majoor en eigenaar van een antiekzaak. Zijn leven vormde de grote inspiratiebron voor Oulton’s galerie, waarin hij deze twee werelden samenbrengt. De selectiecriteria voor zijn items: selectief, gewaagd en authentiek. En dat is overal in terug te zien. Van de bekende Union Jack-bank tot gigantische Chesterfield-banken met traditionele Bobby-kussens en nepbontdekens, tot waanzinnige kasten gemaakt van oude legertrommels.


Niet alleen deze buitengewone meubels sieren de galerie. Timothy Oulton en zijn medewerkers struinen maar al te graag Britse vlooienmarkten af, op zoek naar o.a. de mooiste mannenkleding, het fijnste servies, tweedehands boeken en ouderwetse wandelstokken. De vondsten vind je (te koop) terug in de winkel. Rondom een Mini Cooper (met natuurlijk de Union Jack op het dak) is bovendien een heuse bloemenstal geïnstalleerd, waar iedere dag verse bloemen te koop zijn. En vanaf januari ook een meisje zal bloemschikken. Ook niet te missen is het boekenhoekje: de muren zijn behangen met Britse vintageboeken en in het midden staat een tafel met koffietafelboeken van o.a. Louis Vuitton en andere bekende modehuizen.


Ben je op zoek naar het ultieme kerstcadeau met Britse toef? Of heb je gewoon zin om deze winter op een klassieke Britse bank te ploffen? Haast je dan naar Timothy Oulton.

Timothy Oulton: Amstelveenseweg 136, Amsterdam

Laatste nieuws

Zie ook