Weeknotes: 26 nov – 2 dec

In onze rubriek Weeknotes vind je wekelijks de fijnste kunst- en cultuurtips.

Lees ook

Elke week geeft Marie Claire de leukste tips voor tentoonstellingen, films, toneelstukken, nieuwe winkels, hotspots, concerten en musea die je volgens ons absoluut zou moeten bezoeken. Zet deze NOTES in je agenda!

Kunst&Cultuur
Amsterdam Art Weekend
Mooi gevulde kledingkast? Top. Dan is het nu tijd voor een goed gevuld huis. Tijdens Amsterdam Art Weekend kun je bij 27 galeriëen inspiratie opdoen en je kunstige hart ophalen. Kun je niet kiezen? We hebben de highlights voor je op een rijtje gezet.

Mixer (29 nov)
De allereerste versie van het cultuurevent Mixer is donderdag 29 november in hotspot Baut. Verwacht al het nieuws rondom theater, komedie en muziek. Wij mogen gratis kaartjes verloten. Klik hier om kans te maken.

Aldo van den Broek – Made in Berlin + Afterparty
De Berlijnesque NDSM-werf in Amsterdam-Noord krijgt een tentoonstelling in stijl. Vanaf 29 november zie je in de Nieuwe Dakota ‘Made in Berlin’ van kunstenaar Aldo van den Broek. Hij presenteert hier unieke sculpturen, schilderijen, tekeningen en collages die echt een tripje met de pont verdienen. Vergeet niet naar de afterparty van deze opening in Noorderlicht te gaan, waar The Don’t Touch My Croque-Monsieurs hun ruige Amsterdam-Noord muziek ten gehore zullen brengen.

Abattoir De Balie
Een bizarre vertoning. Tijdens Abattoir organiseert café De Balie samen met kunstenaars en sprekers een avond over vlees: de relatie tussen mens en dier, jager en prooi. Gevoelige maag? Pas op. Er staat een live-slachting op het programma.

Muziek
Sébatien Tellier
Deze Fransman zorgde voor heel wat ophef toen hij in 2008 meedeed aan het Eurovisie Songfestival met een Engels nummer. Not done, vonden de Fransen. In Nederland is deze excentriekeling meer dan welkom. Op 28 november kun je hem live bewonderen in de Melkweg.

Shop
Cocktails & Shopping
Scoor de mooiste items van Vans Vault, Areyouswedish? en FortBlink onder het genot van de lekkerste cocktails.

PINC Sale
Er is weer een nieuwe PINC sale! Vanaf 30 november bemachtig je merken als SuperTrash, AAIKO, Modström en American Vintage met 50-60% korting. Kerstoutfit here you come.

 

Laatste nieuws

Zie ook