Blog: trendwatcher Esmée drinkt cocktails in Marrakech

Daar waar je het niet zou verwachten puilt het uit van de must-visit cocktailspots. Alcoholvrije cocktails Het club- en nachtleven van Marrakech is e

Lees ook

Daar waar je het niet zou verwachten puilt het uit van de must-visit cocktailspots. En dus vertrok trendwatcher Esmée Schönfeldt met twee volle koffers, een goede vriendin en een bucketlist naar de Marrokaanse stad Marrakech. Zie hier: de hotspots & de cocktails.

Alcoholvrije cocktails
Het club- en nachtleven van Marrakech is extreem en uitbundig. Meisjes worden vooral per taxi afgezet, waarna ze hun brede tandpastaglimlach tonen en heupwiegend over de rode loper paraderen en de club betreden. Op de eerste avond bezoeken we een club op Avenue Mohammed VI en gaan ook wij over de rode loper. De clubgangers zitten in kleine groepen aan lage tafeltjes, meestal met een waterpijp. We raken aan de praat met de manager, die ons twee cocktails aanbiedt. Alcoholvrij en op melkbasis.

De cocktailhits: Atlas & Fraicheur Oasis
Van hem leren we dat in een land waar een groot deel van de bevolking uit geloofsovertuiging geen alcohol drinkt, alcoholvrije cocktails erg populair zijn. De Atlas bijvoorbeeld, die bestaat uit banaan, amandelmelk en mintsiroop. Ook hot: de Fraicheur Oasis met mintsiroop, jus d’orange en melk. Dat er geen alcohol in zit doet geen afbreuk aan de impact. De verkwikkende werking van de mintblaadjes is een goede start van een lange, zwoele dansavond.

Het cocktailvak wordt hier heel erg serieus genomen. Met
pareltjes van drankjes als resultaat.

Hotspot: L’Epicurien
Bij restaurant L’Epicurien treffen we een onalledaags recept op de kaart. Restaurantmanager Elias Assem introduceerde de cocktail oorspronkelijk op Valentijnsdag, maar hij veroverde een permanente plek op de kaart. Hij bedacht een romantische smaakcombinatie waarin geven en delen centraal staan. Deze cocktail wordt geserveerd in een grote bowl met rozenblaadjes, lychee- en aardbeiensiroop, citroen, limoensap, mint, rum en grenadine. Er wordt veel werk van gemaakt; de barman is bijna een half uur bezig met het bereiden van deze eyecatcher. Hier maak je vrienden mee.

Biercocktails
Biercocktails zijn in korte tijd erg populair geworden in Marokko. Een andere must bij L’Epicurien is dan ook La Luna. Deze biercocktail staat pas een aantal maanden op de kaart, maar is nu al een daverend succes. De cocktail van karamelsiroop, rum en bier wordt in een longdrinkglas uitgeschonken, waardoor het er luxe uitziet. Grappig detail: de bruisende, lichte cocktail (mét karamel) wordt vaak specifiek met Heineken besteld.

De setting doet meer aan Berlijn denken, maar deze
cocktailhotspot is toch echt in Marrachech.

Hotspot: Kechmara
Te midden van de Rue de la Liberté ligt een pareltje: Kechmara. Het is officieel een bar-restaurant, maar je kunt het beter een jazzcafé met kunstexposities plus ruime cocktailbar noemen. Zo stookt eigenaar Eric zijn eigen rum op basis van banaan, kiwi en framboos, laat hij in andere flessen vanille intrekken en maakt hij smaakvolle citroenrum. Eric is een vakman vol passie en creativiteit, wat je terugziet op zijn menukaart. Een echte aanrader is de John Lychee: witte chocoladelikeur, aardbeiensiroop, lycheepuree, limoensap en wodka.

Over onze trendwatcher: Esmée Schönfeldt
Dit artikel is geschreven door Esmée Schönfeldt (1985). Zij heeft trend- en conceptontwikkeling bureau Studio Branding opgericht, dat trendonderzoek doet voor én naar de nieuwste concepten (op allerlei gebied). Daardoor weet Esmée bijster veel over de nieuwste trends op het gebied van lifestyle, reizen, maatschappij, tijdgeest en meer. Esmée volg je via Marieclaire.nl maar ook via Twitter @EsmeeSchonfeldt en @StudioBranding

Bron: Foodinspiration.nl 

Laatste nieuws

Zie ook