Blog: Marie Claire Prix de la Mode

Gisteren was het weer tijd voor het mode-event van het jaar: Marie Claire Prix de la Mode. 14:00 uur De Voorbereidingen We leggen de laatste hand aan

Lees ook

Gisteren was het weer tijd voor het mode-event van het jaar: Marie Claire Prix de la Mode. Zie hier, een verslag van de voorbereidingen, de rode loper en natuurlijk de prijsuitreiking. 

14:00 uur De Voorbereidingen
We leggen de laatste hand aan de eetzaal, die zich bevindt op het podium van de Stadsschouwburg. Denk: grote sjieke ronde tafels met in het midden sprookjesachtige, massieve kandelaren versierd met bloemen. Ze vormen het centerpiece van iedere perfect gedekte tafel. Er wordt ook plaats gemaakt voor de prachtige piano (wie zou er op gaan spelen?) en een hebberigmakende Volvo (die lezeres Hanneke Verstegen heeft gewonnen).

Zowel de zaal als de modellen worden klaargestoomd voor het diner

19:00 De Rode Loper
De rode loper is packed! We spotten Bridget Maasland in dieprood Valentino, Lauren Verster in engelachtig Dolce & Gabbana en Grazia-hoofdredacteur Hilmar Mulder in Bibi van der Velden. En we gaan nog even door: ook ontwerper Jan Taminau, Christophe Lemaire van Hermès en onze eigen, beeldschone Bette Franke komen voorbij. Een bijzonder mödisch gezelschap, allen prachtig uitgedost en opgedoft. In het bargedeelte warmt dj Baz ondertussen samen met Saxy Mr. S de gasten alvast een beetje op. De champagne vloeit rijkelijk, de hapjes zijn goddelijk en dan…is het tijd voor de langverwachte prijsuitreiking en het chique diner.

Lauren Verster en Jort Kelder stralen op de rode loper. Net als hoofdredacteur May-Britt Mobach en fashion director Simone Dernee.

20:00 Het diner
We nemen plaats op het podium van de Stadsschouwburg, dat dus nu voor de gelegenheid is omgetoverd tot dromerige eetzaal. En dan begint het eetfeest pas echt: sterrenchef Roger Rassin van restaurant La Rive neemt de gerechten namelijk voor zijn rekening. Zijn sommelier schenkt ondertussen heerlijke hoeveelheden wijn, zoals de absolute smaakmaker Riesling Grand Cru. Ja, zouden we het belangrijkste bijna vergeten: presentator Joost Karhof (afwisselend ondersteund door May-Britt, Maria Kooistra en de ambassadeur van Frankrijk) maakt tijdens het diner bekend wie de winnaars zijn van Marie Claire Prix de la Mode 2012. Lees hier wie de gelukkigen zijn.

Deze prachtige Volvo was the center of attention.  Ondertussen warmen dj Bas en Saxy Mr. S. het publiek op.

23:00 uur Perfect ending
Na het opperluxe diner, met een beeldschoon optreden van zangeres Wende Snijders, stroomt het bargedeelte van de Stadsschouwburg weer vol met prachtige glitterjurken, statementkettingen als ware het museumstukken en de meest extravagante clutches. Er wordt nog lang en uitbundig – doch sjiek – nageborreld. Heus: het was een bijster elegant feestje van formaat, waar volgend jaar wederom iedereen bij wil zijn.

Laatste nieuws

Zie ook