Blog: Kiss and Tell launch

Een jaar nadat ze de Marie Claire Starters Award won, lanceert Bahareh Panjeh Shahi haar eigen ecofashion label Kiss and Tell. High heels “Op deze pl

Lees ook

Een jaar nadat ze de Marie Claire Starters Award won, lanceert Bahareh Panjeh Shahi haar eigen ecofashion label Kiss and Tell. En dus togen we deze week naar The Hub om samen met haar te proosten. 

High heels
“Op deze plek is het allemaal begonnen,” vertelt Bahareh. “Hier zat ik twee jaar geleden mijn eerste ideeën uit te werken.” Het is half zeven en de eerste gasten druppelen binnen. Terwijl er jazzy muziek op de achtergrond speelt, vertelt ze hoe het allemaal begon. Smart & amazing in een blauw zijden jurkje van eigen hand en hakken die we op zo’n 15 centimeter schatten. Niets wijst erop dat ze al de hele dag in de weer is geweest met opbouwen van het decor.

Bahareh in haar prachtige blauwe jurk zorgde zelf voor de takken met wijsheden

Wish & tell
De crowd kijkt onder het genot van een glaasje biologische bubbels eens rond. ‘Ja, dit is helemaal Bahareh,’ zeggen de mensen die haar kennen. Een op de Indiase wensboom geïnspireerde verzameling takken volgehangen met zijden stroken, jurkjes en inspirerende quotes – ‘be the change you want to see in the world’ – is het centerpiece van de avond. “Wist je al dat ze deze takken zelf in het bos bij elkaar gesprokkeld heeft?” lacht Mada van Gaans, die samen met Bahareh de collectie ontwierp.

Rolmodellen
De redenen voor de feestelijke bijeenkomst (juist, de zijden jurkjes) zijn uitgestald aan het rek. Bij het speciaal voor de gelegenheid ingerichte pashokje zijn het de blauwe Rise and Shine Dress en de grijze Let It Be Dress die Bahareh en Mada zelf rocken, die de meeste aftrek vinden. Terwijl het rond de passpiegel drukker wordt, begeven we ons naar de hapjes. Geheel volgens het puur en eerlijk principe worden die verzorgd door Sandra van Lekkerraw (denk: exotische lijnzaadpoffertjes die smaken als appeltaart en taco crackers met guacamole en quinoa).

De collectie valt goed in de smaak. Dit is mede te danken aan ontwerpster Mada van Gaans.

Fair fashion fun
Duurzame zijde is naast goed voor mens en milieu, ook nog eens een stuk veelzijdiger (pun intented) dan de standaard variant. Een aantal van de Kiss and Tell jurkjes lijkt namelijk in de verste verte niet op de standaard shining silk. Omdat het om natuurlijke zijde gaat, zijn er veel meer bewerkingsmogelijkheden dan met fabriekszijde, vertelt Maaike van Kiss & Tell. Ha, weer wat geleerd!

And so it begins…
‘Every big step starts with a small one’ staat er op een hangertje aan ‘de boom’. Bahareh is het levende bewijs dat hard work pays off. Ontspannen is er namelijk zeker nog niet bij. Dit weekend houdt ze haar derde salon en in december zijn haar jurkjes met zes andere ‘verantwoorde’ merken te vinden in de Novel Concept Store op de Berenstraat 24 in Amsterdam. In november scoor je haar kleding al bij Centre Neuf op de Utrechtsestraat in Amsterdam en bij Brandmission in Haarlem. Want nu het moeilijkste (de startup) voorbij is, komt het nog maar op één ding aan: jurkjes verkopen!

Lees in het januarinummer van Marie Claire hoe Bahareh kwam waar ze nu is en kijk op haar website voor de collectie en tijden en locaties van haar salons.

 

Fotocredit: Teska Overbeeke

Laatste nieuws

Zie ook