Uitgaanstip: dansvoorstelling Rocco

De dansvoorstelling Rocco is gebaseerd op de film Rocco e i suoi fratelli uit 1960 en won onlangs de prestigieuze VSCD Zwaan voor ‘meest indrukwekkend

Lees ook

De dansvoorstelling Rocco is gebaseerd op de film Rocco e i suoi fratelli uit 1960 en won onlangs de prestigieuze VSCD Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2012’. Het verhaal over een ingewikkelde broederliefde wordt uitgebeeld in een spel van dans en boksen. Net als bij een echte bokswedstrijd wordt de spanning opgevoerd in verschillende rondes en wisselen de rake klappen en het snelle voetenwerk zich angstaanjagend vlug af.

Het verhaal
Dat dansvoorstellingen een verhaal vertellen is niets nieuws. Maar hoe beeld je dan een broederliefde uit? Juist, met boksen. De danslijven blijken hier uiterst geschikt voor, want overtuigend is het zeker. De spanning is praktisch voelbaar in de zaal. Wanneer de twee broers opzoek gaan naar hun eigen identiteit komen er ook nog andere verrassende figuren het podium op. Of nee, we bedoelen de ring in. Wat ook heel erg cool is, is dat het onderzoek voor dit stuk plaatsvond in het kader van het Operaestate Festival in Bassano, Italië. Trainingen met een Italiaanse boks leraar vormden de basis, van waaruit de choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten ROCCO ontwikkelden.

Klik hier voor alle tourdata van ROCCO.

Laatste nieuws

Zie ook