Expotip: Tales on the table

Met het oog op  kerst is deze expo dé manier om inspiratie op te doen voor je tafelschikking. Historische lakentjes Naast het klassieke bloempje werd

Lees ook

Met het oog op  kerst is deze expo dé manier om inspiratie op te doen voor je tafelschikking. Tijdens de tentoonstelling Tales on the Table leer je over de verhalen die tafelkleden en servetten in het heden en verleden ons vertellen. De afgebeelde symbolen, woorden en voorstellingen zijn meer dan alleen een mooie print, zo blijkt. Het tafelgoed dat wordt getoond is afkomstig uit de Gouden Eeuw tot de tijd van Dutch design. En er is ook nog een kans om je eigen stijlvolle textiel te scoren!

Historische lakentjes
Naast het klassieke bloempje werd er vroeger wel meer vastgelegd op textiel. Zo zijn er tafelkleden met spectaculaire proefvluchten, portretten van koningen en koninginnen, de terwaterlating van een schip of de ingebruikname van een huis. Al deze verhalen worden uitgelegd tijdens Tales on the Table. En waar anders dan de Damastweverij dient een dergelijke collectie tentoongesteld te worden. Leuk om te weten: tijdens de expo is een filmpje uit 1935 te zien waarin wordt uitgelegd hoe het er vroeger aan toe ging bij het maken van het linnen.

Studio Job
Het tafelkleed Pantheon van Studio Job is tijdens deze tentoonstelling te koop. Met korting welteverstaan. De unieke print is geweven in de Damastweverij. Van veraf ziet het er klassiek en zwierig uit, but look closer. Van gekko’s tot handgranaten en van dolfijnen tot helikopters. Alles is er op te vinden. Dit unieke exemplaar scoor je in de TextielShop.

Tales on the table
Locatie: Textielmuseum, Goirkestraat 96, Tilburg
Datum: 17 november 2012 – 3 november 2013

Laatste nieuws

Zie ook