Expotip: nofound photofair

De nofound photofair is wéér een reden om naar Parijs te gaan. Rico Scagliola & Michael Meier Rico en Michael hebben meer dan twee jaar lang tieners

Lees ook

De nofound photofair is wéér een reden om naar Parijs te gaan. De expositie is met zijn gigantische collectie van wereldwijde fotoprojecten een must voor iedereen die van eigentijdse fotografie houdt. En naast fotografen uit Berlijn, Parijs en Londen, wordt ook Nederland vertegenwoordigd. FOAM is namelijk ook aanwezig met de installatie van Rico Scagliola & Michael Meier over de huidige Facebook generatie. Een ietwat schokkend, maar zeer realistisch beeld van de jeugd van tegenwoordig.

Rico Scagliola & Michael Meier
Rico en Michael hebben meer dan twee jaar lang tieners gefilmd en gefotografeerd met als resultaat een groot archief van beelden van de huidige Facebookgeneratie. Deze duizenden opnamen vormen de serie Double Extension Beauty Tubes. Ze worden in Parijs tentoongesteld in de vorm van een installatie bestaande uit tien iPads. De vele subculturen (gothic, heavy metal en punk) komen goed tot hun recht dankzij het ritme en de beat waaronder de foto’s worden vertoond. Ook de theatrale verlichting draagt bij aan een prachtige expositie. De twee fotografen zijn direct na hun studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich begonnen aan dit fotoproject. Een selectie van hun foto’s is uitgebracht in het boek Neue Menschen.

nofound photofair
Locatie: 66 Rue De Turenne, Paris
Datum: 16 t/m 19 november
Entree: €5,00

Laatste nieuws

Zie ook