Blog: Dior 2013 in Parijs

Onze beauty-editor Maroesja mocht voor Dior naar Parijs. Vreugdedansje Het programma voor de “Open Deur” dag van Dior in Parijs plopte in mijn mailbo

Onze beauty-editor Maroesja mocht voor Dior naar Parijs. Lees over haar avonturen in hét Carrie Bradshaw hotel, een hipsterfeest in een 18e eeuws pand, de bijna-ontmoeting met een waarzegster en de geheimen rondom Dior 2013. 

Vreugdedansje
Het programma voor de “Open Deur” dag van Dior in Parijs plopte in mijn mailbox. Snel scande ik wat we de komende twee dagen gingen doen; transfer naar Plaza Athénée, cocktail dinner in Lapérouse, ontbijt in Plaza Athénée….wat? wacht even lees ik dat goed? Slápen we daadwerkelijk in Plaza Athénée?!? Een van de mooiste hotels in Parijs, misschien wel het mooiste. Ik dans een vreugdedansje. Figuurlijk dan hè, want ik zit in de Thalys.

Wat een beauty: het Plaza  Athénée, allemaal dankzij deze uitnodiging van Dior

Parijs a la Carrie Bradshaw
Plaza Athémée is de plek waar Carrie Bradshaw vanuit haar vertrouwde New York bij ‘haar’ Alexander Petrovsky introk. Ik waan mij deze dagen ook een beetje Carrie. Zeker als we bij aankomst très SATC met zes smart & amazing vrouwen aan de roze champagne en sushi gaan. Wauw, ik voel me bevoorrecht. En het is zeker geen slechte plek om de pr-manager van Dior: Janneke, haar collega Jacqueline en een aantal van mijn beautycollega’s weer eens te zien.

Groter dan mijn appartement
Snel wil ik mijn bagage op mijn kamer zetten en me omkleden om naar de cocktail dinnerparty te gaan in Lapérouse. Echt haast maken lukt niet. De kamer die de komende nacht voor mij is, bestaat uit een hal en twee kamers: een ‘woonkamer’ en een ‘slaapkamer’ die nog groter is dan mijn appartementje in Amsterdam. En ik moet echt even zoeken achter welke deur de badkamer schuilgaat.

Alles is hier très classy, zelfs de dj’s én deze vintage asbak

De waarzegster
Op naar Lapérouse, een restaurant uit de 18e eeuw. Het blijkt een gebouw met smalle gangetjes, trapjes en ontelbare kleine, rijkelijk gedecoreerde kamertjes. Het verhaal gaat dat er vroeger een geheime gang was die vanaf het ministerie naar dit gebouw leidde en waar ministers en andere hoge heren geheime deals sloten en maitresses ontvingen. Nu is het een van de hipste plekken in Parijs om een drankje te drinken. Die avond vloeit de champagne, maar er zijn ook cocktails, sapjes en smaakvolle hapjes. Aan het eind van de gang blijkt een waarzegster te zitten. De weg ernaartoe is packed met onze collega redacteuren en pr-mensen van Dior uit andere landen. De waarzegdame is popi. Ze schijnt namelijk niet je handen te lezen, maar je lippen… oké. Daar willen we wel voor wachten, in het prachtige, mysterieuze kamertje ernaast. Tot de de dj-tunes ons lokken; het wachten duurt ons te lang – we zullen ons geluk in de toekomst later op de avond wel beproeven. Hoppa naar de dansvloer!

Geheel in stijl naar het Dior-event

Dior-geheimen
Er staat een dj-duo (dat doet denken aan Viktor & Rolf) te draaien, en we spotten ook de ‘celeb’ van de avond. Hij/zij is het nieuwe gezicht van een product van Dior, maar ik mag helaas geen naam verklappen: dat mag pas in 2013. Ook over de nieuwe lanceringen die Dior komend voorjaar gaat brengen (want daarvoor ben ik hier natuurlijk) mag ik niks verklappen. Sorry, sorry, sorry! Het is in ieder geval iets heel fijns op BB-cream-gebied, op lipstick- en oogschaduwgebied, mooie nieuwe geuren. Kortom: alles wat je beautywise kunt bedenken.  Je gaat het allemaal terugvinden in Marie Claire. Na nog een kort bezoek aan de Dior-boetiek op de Avenue Montaigne, nemen we de Thalys terug naar Amsterdam. Ik waan mij een Miss Dior meets Carrie Bradshaw. Au revoir Paris!

Laatste nieuws