Sophia Loren in Nederland voor Damiani

Ze is 78 jaar. Onder luid applaus van journalisten betreedt Sophia Loren het podium in hotel Huis ter Duin. Sophia Loren was in de jaren 60 de beken

Lees ook

Ze is 78 jaar. En nog steeds Smart en Amazing. De Napolitaanse filmdiva Sophia Loren was op 7 november in Nederland voor de presentatie van haar juwelenlijn by Damiani. Marie Claire doet verslag. 

Onder luid applaus van journalisten betreedt Sophia Loren het podium in hotel Huis ter Duin. In haar rode powerpak van Armani ziet ze eruit als 50. Geen rimpeltje te bespeuren rond haar decolleté. En dan die killer legs.

Sophia Loren was in de jaren 60 de bekendste actrice ter wereld. Ze maakte o.a. furore met films als Una Giornata Particolare en Two Women. Haar wulpse loopje, wiegende heupen en gevulde boezem brachten elke man in vervoering.

De sieradenlijn die Damiani voor haar ontwierp heeft net als La Loren ook ronde vormen. Ze vertelt dat haar eerste sieraad een ring is die ze van haar moeder kreeg na haar eerste filmrol. Sophia, die extreem close was met haar moeder – ze belden tot haar dood meerdere malen per dag – draagt ’m nog steeds.Loren’s favoriete steen is emerald. Die steen staat van oudsher voor liefde en schoonheid en er wordt van gezegd dat ze geliefden behoedt voor ontrouw. Voor Sophia Loren en filmproducent Carlo Ponti lijkt het te hebben gewerkt. Hij was haar jeugdliefde en ze bleef tot zijn dood (in 2007) samen met hem. En ze is, zegt ze zelf, altijd monogaam geweest.

Vandaag 8 november vliegt ze door naar Genève, waar haar zoon – dirigent – een concert opdraagt aan zijn vader Carlo. Kippenvel. Hoe mooi ook, tegen gemis kan geen juweel op.

Door: Jonna ter Veer met het witte jasje op de foto naast Sophia Loren. 

Fotocredit: [email protected]

Laatste nieuws

Zie ook