Blog: De Jonge Ondernemer

Milou deed mee aan de Marie Claire Starters Award. Eerder las je hoe ik op het idee van Eatground kwam.

Milou deed mee aan de Marie Claire Starters Award. Haar concept Eatground haalde de top 3! Volg hier haar road to success. Van het eerste idee tot een echt bedrijf. 
Eerder las je hoe ik op het idee van Eatground kwam. Nu is het tijd voor het echte werk. En dat betekend: druk, druk, druk. Via dit driedelige stappenplan is Eatground nu echt een feit geworden. Hoera!

Het staat zwart op wit. Ik behoor tot de categorie: ‘Circus en Variété’

 

Stap 1. Aanmelden bij de Kamer van Koophandel
Net als iedere ondernemer, moet ook ik me aanmelden bij de Kamer van Koophandel (KvK). Normaal gesproken maak je hier een afspraak voor, maar dat is in Amsterdam niet nodig. Uiteraard moet je je wel goed voorbereiden door de formulieren te downloaden en bestuderen. Zo wil de KvK van te voren je verwachtte omzet, het aantal klanten en de winst weten. Thank God kreeg ik zelf goede hulp van een KvK medewerker en werden al mijn vragen beantwoord. Toen alles rond was, werd ik ingedeeld in een categorie, de zogenaamde SBI-code. Ik moest super hard lachen toen ik hoorde tot welke categorie Eatground valt, namelijk: ‘Circus en Variété’. Ik ben er nog steeds verbaasd over.

Stap 2. Een zakelijke bankrekening openen
Een zakelijke rekening staat natuurlijk netter en professioneler dan een privérekening. Deze klus heb ik afgelopen week van mijn To Do lijstje kunnen strepen. Mijn tip: kijk goed naar de prijzen van de verschillende banken. Deze verschillen enorm en bij sommige banken is het zelfs het eerste jaar gratis!

Het versturen van de uitnodigingen. Spannend!

 

Stap 3. Het versturen van de uitnodigingen
Voor Eatground organiseer ik food experiences. Facebook is hiervoor het ideale medium. Dit social media kanaal biedt namelijk hele goede features om uitnodigen te sturen. Voor mijn evenement heb ik een besloten groep aangemaakt en daar al mijn vrijgezelle vrienden voor uitgenodigd. En nu in spanning afwachten of voldoende mensen zich aanmelden!

Voor nog meer updates, check @Milou_Turpijn op Twitter

Laatste nieuws