Interview: Anemone Valcke

Een interview met actrice Anemone Valcke uit de film Offline. "Je vader, moeder, buurman, vrienden en vriendinnen gaan je allemaal masturberend en hal

Lees ook

Anemone Valcke is in de film Offline ijzersterk als de eenzame studente Vicky, die haar studie bekostigt door als camgirl te werken. Als haar vader na zeven jaar gevangenisstorm weer contact zoekt, brengt dat een storm aan emoties en geheimen boven. 

Je vader, moeder, buurman, vrienden en vriendinnen gaan je allemaal masturberend en halfnaakt als camgirl op het witte doek zien. Is dat eng?
Ik was ongelofelijk zenuwachtig voor de première. De avond ervoor heb ik niet geslapen, net alsof ik ging trouwen. Niet alleen mijn naaktheid was spannend: dit was natuurlijk ook mijn debuut als hoofdrolspeler. Hoe zouden mensen op mij als actrice reageren? Toen de film was afgelopen stond ik op het podium en werd mij een vraag gesteld. Ik werd zo emotioneel dat ik niet kon antwoorden. Mijn moeder heb ik ook heel bewust ontweken na de film, dan zou ik echt instorten. Pas na mijn eerste sigaret en een glas cava ging het wel weer.

Camgirl en studente, actrice en studente. Heb je zelf wel eens het gevoel dat je een dubbelleven leidt? 
Nee, niet echt. Acteren is voor mij echt een way of life. In mijn notitieboekje dat ik altijd bij me heb schrijf ik ideeën en grappige karaktereigenschappen van mensen die ik tegenkom op. Ik ben altijd bezig met theater en film, maar ik kan me pas echt actrice noemen als ik het diploma van de toneelschool in handen heb.

Vicky is een rockchick pur sang, op welke muziek ga jij helemaal los?
Ik heb heel lang alleen naar hiphop en r&b geluisterd. Sinds de theaterschool luister ik eigenlijk van alles, ook klassieke muziek bijvoorbeeld. Waar ik de laatste tijd helemaal los op ga is Die Antwoord. Maar ook The Black Keys met Little Black Submarine en Jay Z met Dirt Off Your Shoulders. Ik kan gewoon niet kiezen, het hangt een beetje van mijn bui af, denk ik.

In de film komt een heftige scène voor waar jij compleet door het lint gaat. Hoe heb je je daarop voorbereid?
Ik heb me opgewarmd met het nummer Warp van The Bloody Beetroots en Steve Aoki. Daarna kon ik alles loslaten. Ik dacht niet meer als Anemone, maar als Vicky. Je bent namelijk afschuwelijk lelijk op zo’n moment en als je vasthoudt aan jezelf ben je daar teveel mee bezig.

In welke klassieker had jij de hoofdrol willen spelen?
De rol van Kirsten Dunst in Melancholia had ik graag gespeeld. Ze speelt een depressieve, on-the-edge-of-nervous-breakdown vrouw die heel stoïcijns is. Een beetje gek en dromerig is ze ook. Een heel veelzijdige rol waarin je continu moet schakelen als actrice. Je kunt dan heel veel laten zien in je spel.

Je eerste hoofdrol is binnen. Waar gaan we jou nog meer tegenkomen?
In december komt de romantische komedie Brasserie Romantiek uit, en soort raamvertelling met verhalen van verschillende acteurs. En ik kom met de serie Loslopend Wild  op VRT in België, met allerlei komische sketches van vrouwelijke acteurs. Verder ben ik hard bezig met mijn eindproject voor de theaterschool zodat ik in juli kan afstuderen. (Lachend) Wat ik ga doen weet ik nog niet, dus daar moet ik nog wel even aan werken.

Laatste nieuws

Zie ook