Expotip: Van Gogh in de Hermitage

De Hermitage biedt momenteel onderdak aan 75 werken van Vincent van Gogh. De Hermitage is gevestigd in het oude Amstelhof, een prachtig classistisch

Lees ook

De Hermitage biedt momenteel onderdak aan 75 werken van Vincent van Gogh. Het Van Gogh Museum zelf wordt namelijk gerenoveerd. Maar dat is in zijn geheel niet erg, want het is een prachtige gewaarwording om de van Gogh werken in deze omgeving te zien. Zoals dit werk: De Oogst uit 1888, gemaakt tijdens zijn verblijf in Arles.

De Hermitage is gevestigd in het oude Amstelhof, een prachtig classistisch gebouw. Het werk van Gogh komt hier mooi in uit.

De tentoonstelling
In een periode van 10 jaar ontwikkelde Van Gogh zich van beginneling tot een waar kunstenaar met eigen stijl en signatuur. Leuk om te weten: Van Gogh noemde zijn schilderijen meestal ‘studies’. Waarmee hij wilde zeggen dat het schilderij slechts een poging was om een bepaald technisch aspect of een motief onder de knie te krijgen. Even een kleine Van Gogh-opfrissingscursus. Zijn meest bekende werk is natuurlijk Zonnebloemen (1889), maar ook De Slaapkamer (1988), Amandelbloesem (1890), De aardappeleters (1885) en Het Gele Huis (1888) zijn wereldberoemd.

Van Gogh Hermitage
Datum: Het Van Gogh Museum is t/m 25 april 2013 verhuist naar de Hermitage Amsterdam. Amstel 51, Amsterdam http://www.vangoghmuseum.nl/

Laatste nieuws

Zie ook