Museumnacht 2012: de highlights

Haast je naar Museumnacht 2012. Opening Museumnacht in EYE Filmmuseum Traditiegetrouw wordt de museumnacht geopend met een spetterende openingsperfor

Lees ook

Haast je naar Museumnacht 2012. Op 3 november kun je weer een stevig nachtje doorhalen op de mooiste, meest bijzondere kunstlocaties van Nederland. Meer dan vijftig musea zullen participeren met extra exposities, things to do en lezingen. Dit zijn de krenten uit de pap.

Opening Museumnacht in EYE Filmmuseum
Traditiegetrouw wordt de museumnacht geopend met een spetterende openingsperformance. Dit keer is dat de prachtige dansvoorstelling Supernova #3, die tot stand is  gekomen door crowdfunding. Het belooft een waar en interactief spektakel te worden. Van 18:30 uur tot 19:00 uur, in het EYE Filmmuseum.

Zoutinstallaties van Motoi Yamamoto
Wij volgen de Japanse kunstenaar Motoi al een tijdje, want hij maakt prachtige, en vooral enorme zoutinstallaties. Ofwel: levensgrote kunstwerken gemaakt van zout. De korte films van deze kunstenaar zijn tijdens de Museumnacht te bekijken in Het Scheepvaartmuseum.

Fashion Statement
Ook mode mag niet ontbreken tijdens de Museumnacht, en dus geeft Amsterdam Fashion Institute een inspirerende fashionshow.

De Nieuwe Kerk
Werk met andere kunstenaars mee aan een reusachtige kleurplaat met de naam The Last Supper. Multi-talent Bas Kosters ontwierp deze speciaal voor Museumnacht 2012.

Tropenmuseum
Het Tropenmuseum staat tijdens Museumnacht in het thema van Refreshments. Al je
zintuigen worden geprikkeld! Volg een audiotour ‘slow looking’ gemaakt door Hans
Aarsman, luister naar de Codarts Masters on Stage en ga los op dansbare deuntjes van dj’s & acts gepresenteerd door Appelsap.

Laatste nieuws

Zie ook