Expotip: Blue Jeans

Voor in de agenda: de expositie Blue Jeans over de tijdloze klassieker waarvan iedereen ter wereld er tenminste een (of tien) van in de kast heeft lig

Lees ook

Voor in de agenda: de expositie Blue Jeans over de tijdloze klassieker waarvan iedereen ter wereld er tenminste een (of tien) van in de kast heeft liggen. Zoals Yves Saint Laurent al zei: ‘Het heeft de sexappeal, eenvoud, bescheidenheid en expressie.’ Helemaal mee eens, dus haast je naar deze grote jeansexpositie in het Centraal Museum in Utrecht.

De spijkerbroek bestaat al zo’n 350 jaar en diende eerst vooral als praktische werkkleding. Tegenwoordig zijn er vele varianten op de standaard spijkerbroek en is het een absoluut blijverje. Pionier op dit gebied: Levi’s. Maar de spijkerbroek gaat verder dan dat. Zo creëerde ontwerper Jurgen Bey in opdracht van Levi’s RED een raaminstallatie en bedacht modeontwerper Jean Paul Gaultier een tuinbroek van spijkerstof met verfspatten. Helemaal leuk is het DIY-aspect. In de werkplaats van het Centraal Museum kun je jouw jeans customizen, zodat het een statement piece wordt.

Blue Jeans
Locatie: Centraal Museum, Utrecht
Datum: 24 november t/m 10 maart 2013

Laatste nieuws

Zie ook