Weekendtip: alleen maar nette mensen

De veelbesproken roman van Robert Vuijsje is nu ook als film te aanschouwen. Actrice Imanuelle Grives speelt Rowanda, die speciaal voor deze rol veel

Lees ook

De veelbesproken roman van Robert Vuijsje is nu ook als film te aanschouwen. De komedie vertelt het verhaal van de joodse David (gespeeld door Géza Weisz) die genoeg heeft van zijn Oud-Zuid bestaan en steeds meer wordt aangetrokken door welgevormde vrouwen uit Amsterdam Zuid-Oost. Deze samensmelting van twee culturen gaat echter niet vanzelf. 

Actrice Imanuelle Grives speelt Rowanda, die speciaal voor deze rol veel is aangekomen. Ze is zijn favoriete big girl en bovendien bijster geestig in haar gedragingen. David’s ouders vinden het echter een ongewone en vooral slechte keuze. Ze krijgen bijna een rolberoerte zodra ze horen met welk volk David omgaat. Kortom: een echte aanrader!

We spraken Géza Weisz

In het oktobernummer van Marie Claire lees je ook al over deze nieuwe Nederlandse hit. Géza Weisz vertelt: “Ik ben me bewust van het feit dat succes best wel uitzonderlijk is. In mijn geval: dat er een boek werd geschreven dat verfilmd wordt, en dat ik met de hoofdpersoon zoveel gelijkenissen heb. Dat is een zeldzame situatie. (..) We zijn allebei joods, hebben beide op het Barlaeus gymnasium gezeten, we komen uit hetzelfde Amsterdamse mileu, al wonnde ik op de gracht en hij in Zuid.  (..) Ik dacht, dit boek gaat over mij. (..) Het enige verschil is dat ik niet obsessief met vrouwen bezig ben. Maar ik ben wel vanaf mijn twaalfde heel erg in de hiphop gweest. Ik wist: dit is mijn rol, als ik deze niet pak..”

Lees het complete ‘Naked’ interview met Géza Weisz in het oktobernummer van Marie Claire. Nu in de winkel!

Laatste nieuws

Zie ook