Blog: MC’s Modeteam in Parijs

Hoofdredacteur May-Britt blikt terug op de laatste dagen van de modeweek in Parijs. De laatste paar modedagen, wat waren ze fijn.

Lees ook

Hoofdredacteur May-Britt blikt terug op de laatste dagen van de modeweek in Parijs.

De laatste paar modedagen, wat waren ze fijn. De show van Chanel (always a pleasure) in het Grand Palais was een waar spektakel, en ook de Louis Vuitton show maakte indruk: een buzz-collectie vol referenties naar de sixties. En laat ik Parijs zelf niet vergeten. Mijn grote lieveling.

May-Britt en Simone op de fiets

Uiteraard sprongen Marjolein, Simone en ik weer op de fiets om de shows, presentaties en showrooms af te gaan. We bekeken de spring/summer collectie van Dries van Noten nog eens upclose in de showroom. Ongelofelijk hoe hij toch ieder seizoen weer zo’n prachtige en uitgebreide collectie neerzet. Hulde voor zijn spel met laagjes, getooid met subtiele grunge accenten waardoor het spannend, stoer maar toch ook chic blijft. En hoe mooi is de tartanruit in combinatie met bloemenprints? Ook inspirerend was ons bezoek aan de showroom van Tara Jarmons. Zij toonde een elegante collectie boordevol pastels gemixt met sterke kleuren.

Dries van Noten/Tara Jarmons

Marjolein werd tijdens ons bezoek aan Parijs ook nog op de kiek gezet door streetstyle fotograaf van het eerste uur: Bill Cunningham. Een geestig moment, want ze bewonderd Bill al jaren.

Marjolein met Bill/Simone

Op naar de Chanel show. Voor de deuren van het Grand Palais is het zoals ieder jaar weer een gekkenhuis. Iedereen wil naar binnen, wil erbij zijn.  De catwalk werd geflankeerd door levensgrote windmolens en was gemaakt van zonnepanelen en (zoals gebruikelijk bij Chanel) een door Karl gespotte artiest of band. Dit keer waren dat de electrohelden Chromatics: muzikanten waar we nog veel van gaan horen. Wat ook opviel is de grote hoeveelheid Nederlandse modellen. En geef hem eens ongelijk, onze Hollandse waar is niet te evenaren. Saskia de Brauw, Stef van der Laan en Marte Mei van Haaster zijn mijn favoriet, gehuld in prachtige zwart-wit ensembles, tweeds en all over parels.

De finale van Chanel/De Chaneltas anno 2013

Dan was daar nog de Louis Vuitton show. De modellen kwamen twee aan twee de roltrappen af die aan het eind van de catwalk geplaatst waren. Een prachtige sixties collectie compleet met hebberigmakende grafische prints, het queenie hakje en beehive haar. Na afloop spot ik Carine Roitfeld, die belaagd wordt door fotografen. Wat een stijlicoon.

Laatste hoogtepunt: de lunch bij een van mijn lievelingsrestaurants, Tante Louise in Rue Boissy D’Anglas 41. Simone maakte snel nog even een kiekje van haar visje, want die is werkelijk verrukkelijk.

Voor de deur bij het Grand Palais/Vis bij Tante Louise

Verheug me nu al weer op volgend jaar,

May-Britt

De Paris Fashion Week avonturen van Simone lees je hier!

Laatste nieuws

Zie ook