Blog: MC’s Modeteam in Parijs

Bonjour tout le monde!

Lees ook

Bonjour tout le monde! Simone (fashion director Marie Claire) en ik (Marjolein, fashion editor Marie Claire) zijn alweer een aantal dagen in Paris voor Fashion Week, ah oui! Tijd voor een kleine terugblik op onze Franse avonturen:

Wij zijn deze keer gezellig samen in Parijs om alle fashionshows en presentaties van modehuizen te bewonderen. Ook bezoeken wij showrooms, waar je collecties – rechtstreeks vanaf de catwalk – van heel dichtbij kunt bekijken en voelen.

V&R/ Anna Dello Russo wordt op de kiek gezet

Een van de eerste show deze PFW was van het Hollandse ontwerpduo Viktor & Rolf. Het werd een zwart-wit sprookje met een zwart-wit betegelde vloer en modellen gehuld in eveneens zwart-witte elegante jurken met hier en daar een nude of violet kleurige uitspatter.

Koffie bij Kenzo/ Tijgerdoosje bij Kenzo met koekjes erin!

Het volgende hoogtepunt: de show van Kenzo in het Maison du Judo. Buiten serveerden jongens in Kenzo-truien een fijne kop koffie. Tijd om wat leuke types te snappen. En die waren er in overvloed. De show van Kenzo was helemaal safari anno 2013. Urban jungle, luipaardprint, khaki’s en XL jasjes: we willen het.

Op de fiets door Parijs/ The one and only

Vervolgens hup hup op de fiets (dit doen we elk jaar, te leuk!) voor de show van Costume National. Op de achtergrond spotten we de Eiffeltoren. Blijft magisch. Tussendoor begeven we ons naar de expositie Chloé – Attitudes. Het modehuis viert haar zestigste verjaardag en dat wordt groots gevierd met een geweldige overzichttentoontstelling in het Palais de Tokyo.

Simone in Palais de Tokyo/Chloé – Attitudes

En vervolgens: Hermès. Een collectie om over naar huis te schrijven. Het thema is dit keer Traveller. Denk: masculine en boterzachte leren stukken met een vrouwelijk twist. We zijn verliefd. Daarna droppen we nog even langs bij Vanessa Bruno. Toujours très Marie Claire. Knappe transparante jurken met diepe V hals in nude tinten, gebreide truien van katoen met applicaties en een oranje-rode leren broek. Oh, die oranje-rode leren broek. Ik moet ‘m hebben.

Lunchen bij Palais de Tokyo/ Galliano

Last but not least: Galliano. Groots en meeslepend. De jurken, de hoeden, de rokken: alles was oversized. We houden ervan.

Stay tuned voor meer Paris Fashion Week.

Laatste nieuws

Zie ook