Beautytips van visagist Rose-Marie Swift

Visagist en make-up artist Rose-Marie Swift was in Nederland om de nieuwe producten van haar organic label RMS (Rose Marie Swift) te presenteren. Wat

Visagist en make-up artist Rose-Marie Swift was in Nederland om de nieuwe producten van haar organic label RMS (Rose Marie Swift) te presenteren. Wij vroegen haar naar haar beste (secret) beautytips.

Wat is het best bewaarde geheim van een beautyexpert?
Oliën. Olie is enorm goed voor je huid. De cosmetische industrie hebben ons laten geloven dat olie niet goed voor de huid is en je huid vet maken. Maar dat zijn de goedkope oliën. Pure, organic olie zal zorgen voor een hele andere, soepele huid.

Voor welke olie zouden we dan moeten kijken?
Kokosolie. Er zitten stoffen in die je huid voeden en bacteriën doden.

Wat zou iedereen dagelijks moeten doen?
De cliché dingen zoals je gezicht elke avond goed reinigen en het ‘s morgens en ‘s avonds wassen van je gezicht. Maar nog veel belangrijker: 1. Drink veel, heel veel water 2. Drink zoveel mogelijk groene sapjes 3. Ga eens per week naar de sauna 4. Minimalisme.: smeer niet te veel make-up op je gezicht, hoe het simpel.

Wat moet iedereen doen om de beste versie van zichzelf te zijn?
Gebruik de features die je hebt. Omhels ze, accentueer ze en ben er blij mee. Je moet je gezicht niet willen verbergen onder een dikke laag make-up. Bekijk eens goed wat je sterke punten zijn en probeer dan te ontdekken hoe je die kan accentueren.

Wat zin de belangrijkste beautytrends voor deze herfst/winter?
De wenkbrauw. Hij wordt wat dikker, zwaarder aangezet en maakt een statement. Het wordt de aandachtstrekker van je gezicht. Ik ben helemaal fan van deze trend!

En als je nou graag je zo’n dikkere wenkbrauw wilt, hoe doen we dat?
Het geheim is dat je  naast een fijn wenkbrauwpotloodje een shimmer gebruikt – een
cremige oogschaduw. Je gebruikt er eentje in de kleur van je wenkbrauw en smeert het lichtjes in je wenkbrauw. Het resultaat is dat de wenkbrauw er niet
overdreven, te donker en droog uit ziet.

Wat zit er altijd in jou make-up tas?
Een illuminiser. Het laat je huid er gezond uitzien, highlight belangrijke punten in je gezicht en ziet er fantastisch uit zelfs als je voor de rest geen make-up op hebt. Daarnaast neem ik altijd een mooi wenkbrauwpotloodje mee en lipbalsem. Dat is alles wat je nodig hebt.

Wie zou je in de toekomst nog willen opmaken?
Lady Gaga. Ik zou haar graag minimalistisch, smaakvol en mooi willen maken. Geen freak-show, gewoon een natuurlijke look.

Laatste nieuws