Weekendtip: nieuwe exposities in Foam

Spoed je naar Foam. Rijksacademie. Alex Prager - Compulsion Luchtige, grappige fotografie die uit een film lijkt voor te komen. Joss McKinley - Gath

Lees ook

Spoed je naar Foam. Want vanaf dit weekend toont het fotografiemuseum hagelnieuwe exposities. Zoals de filmische en grappige beelden van fotograaf Alex Prager, de dromerige foto’s van Joss McKinley en kunstig werk van jong talent: alumni van de
Rijksacademie.

Alex Prager – Compulsion
Luchtige, grappige fotografie die uit een film lijkt voor te komen. Alex Prager neemt de drang van dwangmatige observatie van de samenleving onder de loep met deze vreemde beelden. Je blijft er naar kijken.

Joss McKinley – Gathering Wool 
‘Gathering wool’ betekent ook wel dagdromen. De vrouwen en dochters van boeren verzamelden de verloren wol van schapen die in struiken en heides achter waren gebleven. Tijdens deze rustige momenten konden ze hun gedachten ordenen en wegdromen. De stille en serene beelden zijn adembenemend.

Alumni van de Rijksacademie RE-SEARCH
Voor deze unieke tentoonstelling selecteert Foam het werk van een aantal alumni die op uiteenlopende wijze werken met fotografie als medium of als onderwerp. De beelden hebben als onderwerp het kijken naar de geschiedenis en het archiveren ervan.

 

Laatste nieuws

Zie ook