Musthave modeboeken van het najaar

Het seizoen van de kersverse, prachtige (mode)fotoboeken is aangebroken. Sex sells. 7.

Lees ook

Het seizoen van de kersverse, prachtige (mode)fotoboeken is aangebroken. Welke boeken komen bij de übermodemensch op de koffietafel te liggen? Deze!

1. The Kate Moss Book
Geselecteerd en geschreven door Kate Moss zelf. Kan het nog beter? Het model vertelt over de ups & downs in haar carrière en showt haar mooiste foto’s: bloedmooie beelden gemaakt door Terry Richardson, Mario Testino, Karl Lagerfeld, aangevuld met paparazzi-shots.

2. Juergen Teller – The Master III
De rauwe maar stijlvolle fotografie van Juergen is uiterst herkenbaar. Hij zette menig mode-icoon op de kiek in vervreemdende omgevingen, met ongebruikelijke voorwerpen of in spraakmakende posities.

3. Grace Coddington – A Memoir
Grace Coddington -stilist en rechterhand van Anna Wintour – werkt al veertig lange jaren bij Vogue en verliest geen moment haar gevoel voor stijl. Verwacht mooie beelden en een scherpe visie, maar geen zinderende openbaringen over Anna. Daar doet Grace niet aan. Ze is een grande dame.

4. Giambattista Valli
Het eerste boek over dit fantastische label en de man erachter: Giambattista Valli. Het boek neemt je mee in de creatieve wereld van de Romeinse Giambattiste, met beelden van het atelier en backstage tijdens shows. Het hele designproces wordt piekfijn in beeld gebracht.

5. The Sartorialist – The Closer
Het tweede boek van de bekendste streetstyle fotograaf Scott Schuman. Scott zet bekende maar ook onbekende fashionpeople op de foto voor zijn blog The Sartorialist,
maar werkt ook voor diverse modebladen. Iedereen is verslaafd aan zijn blog,
dus een boek mag niet ontbreken!

6. Terry Richardson – Terryworld
Sex sells. En dat weet fotograaf Terry Richardson als geen ander. Zijn foto’s zijn vaak expliciet (veel bloot en daardoor soms bijna pornografisch) maar toch heel stijlvol en kunstig. Een combinatie waardoor Terry de eer heeft om met topmodellen, bekende celebs en vooraanstaande modemensen te werken.

7. Mario Testino – Private View
Klik HIER.

Laatste nieuws

Zie ook