Hipsterschuilplekken: koffie- en eetadresjes

Dit weekend komt het met bakken uit lucht.

Lees ook

Dit weekend komt het met bakken uit lucht. Wanhoop niet! Marie Claire stuurt je naar de fijnste koffie- en eetadresjes. Schuif aan bij:

Vinnies Deli
Strak design maar toch zeer huiselijk, zo zou je Vinnies Deli op de Haarlemmerdijk kunnen omschrijven. Met heerlijk biologisch voedsel en koffie. Onze supertip: het broodje met auberginekaviaar. Mjam! Ps. De meubels zijn ook te koop, dus neem een leuk gevulde portemonnee mee.
Locatie: Haarlemmerstraat 46-H, Amsterdam

Hopper
Voor een goede kop koffie gaan Rotterdammers naar de Hopper. En waar de locals vertoeven is het altijd goed. Het interieur is industrieel, met spierwitte wanden en robuuste meubels. Hop naar Hopper!
Locatie:  Schiedamse Vest 146, Rotterdam

Urban Espresso bar
Zit Hopper vol dan hebben Rotterdammers een tweede adresjes op hun shortlist staan: Urban Espresso Bar. En zoals de naam al doet vermoeden, serveren ze hier de meest amazing espresso’s. Ook niet mis: de vreselijk lekkere taarten!
Locatie: Botersloot 44-A, Rotterdam

Bairro Alto
Nijmegenaren gaan naar Bairro Alto. Een klein, huiselijk koffietentje in een verstopt stukje Nijmegen dat heerlijke koffie, taarten en broodjes serveert. Hulde aan het scrapbook interieur: een mix van modern en oud hout, bij elkaar gezocht vintage servies en wandschilderingen.
Locatie: Kannenmarkt 6, Nijmegen

Mata Hari
Midden op de wallen zit het aanlokkelijke, vers geopende café-restaurant Mata Hari. Met enorme kroonluchter, schemerlampen, vintage stoelen en sofa’s die zorgen voor het huiselijke Amsterdamse gevoel. Je kunt er terecht voor lunch en koffie, maar ook dineren. Een waar paradijs middenin een toeristisch lustoord.
Locatie: Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam

Dynamic Food
Deze pop-up lunchroom is er nog tot 27 oktober. Dus haast u! De menukaart bestaat uit o.a quiche, soep en zoetigheid. Alle gemaakt met producten van lokale boeren en bedrijven.
Locatie: Turfstraat 1a, Arnhem

Laatste nieuws

Zie ook