Blog: Ik en Prof. Grunschnabel ijs

Een paar weken geleden kreeg beauty- en lifestyle editor Maroesja opeens een mail. Wat is het Wat leerde ik? en kokosmelk), Indian Winter (mijn favor

Een paar weken geleden kreeg beauty- en lifestyle editor Maroesja opeens een mail. Of ze naar de Parade wilde komen voor een tasting van de nieuwe smaken van Prof. Grunschnabel ijs. ‘Maar natuurlijk. Een dagje Parade is sowieso zo slecht nog niet, en van Prof. Grunschnabel ijs weglepelen ben ik ook niet vies.’

Ik heb een verleden met Prof. Grunschnabel ijs. Ik weet nog goed hoe ik ooit zijn aardbeienijs met Madame Jeannette pepertjes at – ook op de Parade notabene. Wow, wat een smaaksensatie. Ik was verliefd. Bovendien ontdekte ik daarna dat ze het ook bij de avondwinkel bij mij om de hoek verkopen, in wel heel vrolijk gekleurde ijsbekers. Ik trakteer mezelf regelmatig. In de zomer omdat het zomer is, in de winter omdat het ehm,
winter is.

Wat is het
Wat leerde ik? Al het ijs is op plantaardige basis (!) en om sommige ijssmaken gebruiken ze geen melk maar kokosmelk. Het assortiment bestaat uit 15 wereldse smaken, zoals: Cafe el Khalib (bitterzoete Arabica koffie met cardamom, vanille
en kokosmelk), Indian Winter (mijn favoriet met verse gemberwortel, kokosmelk, kruiden en specerijen), Reinette d’ Or Amandes (met goudreinetten, geroosterde Valencia amandelen), Kyoto Murasaki (cranberries, frambozen en verse citrus) en Brasil Basil lime (vers geperst limoensap met verse basilicum). Een en al goddelijkheid dus.

Ik vroeg Pepijn Ornstein – de man achter Prof. Grunschnabel – hoeveel ijsjes hij per dag eet. ‘Ik heb vanochtend ontbeten met verse bramen uit de duinen met daarna een schep frambozenijs (Framboise Extase). Maar…er zijn dagen dat ik helemaal geen ijs eet.’ Ik kan het mij bijna niet voorstellen met al die verleiding om je heen, maargoed.

Maroesja de Ruyter, beauty- en lifestyle editor

Laatste nieuws