Eettip: Quinoa

De allernieuwste foodcrush heet quinoa (spreek uit: kieno-wah).

Lees ook

De allernieuwste foodcrush heet quinoa (spreek uit: kieno-wah). Quinoa is ultragezond en verschijnt op menig culinair bord van de hippe, gezonde mensch. Je maakt er de perfecte zomerse salade mee of het dient als bijgerecht bij een overheerlijk stukje zalm.

Quinoa is een plant, geen graan. Het is rijk aan eitwitten, vitamine, B2, E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Het is vrij makkelijk te bereiden (koken zoals je rijst kookt) en je koopt het in natuurwinkels en sinds kort ook bij de grotere Albert Heijns.

Tips

1. Quinoa als bijgerecht. Bereid de quinoa. Laat het even afkoelen. Roer vervolgens rucola door de quinoa heen, besprenkel met citroensap en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Heerlijk met een stukje zalm erbij!

2. Quinoa als salade. Bij quinoa passen vooral veel groene groenten als asperges, broccoli, advocado, courgettes en komkommer, maar je kunt er eigenlijk doorheen doen wat je wilt. Tip: meng quinoa met een van de courgettes, advocado, kikkererwten, walnoten en feta kaas en sprenkel er citroensoep overheen.

3. Heerlijke recepten vind je op www.101cookbooks.com

Laatste nieuws

Zie ook