Word een instant wijnkenner

Wijnkenner en -maakster Jennifer Wall (Barefoot Wine & Bubbly) was in het land en natuurlijk wilden wij alles van haar weten. Briljante basics 1. 2.

Wijnkenner en -maakster Jennifer Wall (Barefoot Wine & Bubbly) was in het land en natuurlijk wilden wij alles van haar weten. De vraag: hoe worden wij simpele wijnzielen ineens wijngoeroe? Jennifer geeft ons de basic rules en tips!

Briljante basics
1. Altijd beginnen met witte wijn en dan rode wijn, nooit andersom. En altijd het zwaardere wijntje voor het laatst bewaren. Een Pinot Grigio is lichter dan een Chardonnay, dus die gaat voor.
2. Nooit beginnen met zoete wijn (zoals Riesling). Bewaar deze het liefst voor het nagerecht.
3. Haal witte wijn 20 minuten voor het eten uit de ijskast en rode wijn leg je 20 minuten voor het eten even in de ijskast.

De ins & outs van het wijnproeven
1. Kijk. Heel simpel: de witte wijn moet een doorzichtige, lichte en heldere kleur hebben. Een heel geel of grijzig wijntje is geen goede wijn.?Een rode wijn mag een volle rode kleur hebben en niet te donker of doorzichtig zijn.
2. Draai je glas rond (zoals je iedereen altijd ziet doen). Dit doe je om alle geuren en
aroma’s van een wijn los te maken.
3. Ruik nadat je het glas heb rondgedraaid. Ruik of je geen wrange of muffe geuren opdoet. Heb vertrouwen in je eigen smaak!
4. Proef of de wijn goed is. Heb je het idee van niet, wees dan niet bang om het terug te
geven. Dit is meer dan normaal.
5. Weet wat je bestelt. Als je de wijn gewoon niet lekker vindt (te zwaar, te licht, te
fruitig) dan kun je deze niet terugsturen. Men gaat er vanuit dat je ongeveer weet wat je precies hebt besteld. Je stuurt ook geen cola light terug omdat je liever gewone cola hebt.

Coole uitspraken
1. ‘Kun je mijn wijn alvast ontkurken, zodat de wijn kan ademen?’
2. ‘De afdronk van deze wijn is geweldig’
3. ‘Zou je zo vriendelijk willen zijn om de wijn alvast uit de koeling te halen zodat deze op
kamertemperatuur kan komen?’

CHECK HIER ONZE TERRASTIPS VOOR DE FIJNSTE TERRASSEN!

Must-know wijntrends
1. Het wordt de zomer van de Moscato. Mierzoete wijn die makkelijk te drinken is. Lekker fruitig en fris. Vroeger bestelden mensen de Moscato alleen bij het nagerecht,
maar het is nu ook een upcoming drankje voor bij de borrel. Het is de perfecte manier om te beginnen met wijn drinken, als je dat al niet deed.
2. Cocktails op basis van wijn! Ja, met wijn kun je ook goddelijke cocktails maken. Barefoot gaf ons zo’n fantastisch recept:

Moscato Spritzer
1/2 glas Moscato
1/2 glas Sprite
2 eetlepels aardbeienpuree

Pinot Colada
3 kleine glazen Pinot Grigio
een aantal stukjes ananas
3 kleine glazen kokosmelk
In de blender en mixen maar!

Check www.barefootwine.com voor nog meer recepten met wijn!

Laatste nieuws