Hollandse vakantiehotspots

In Nederland kun je opperbest je vakantie of vrije dag doorbrengen. TRENDY TYPE Shop to je dropt tijdens de

Lees ook

In Nederland kun je opperbest je vakantie of vrije dag doorbrengen. In ons augustusnummer geven we je de beste tips, tricks en trends voor een vakantie om de hoek. Hier nog meer hippe hotspots, fijne slaapplaatsen en goede kampeertips uit de Hollandse vakantiekeuken!

Van een trendy type die liever shopt of zich in een hip barretje begeeft tot ware kampeerkunstenaar: voor elk type zijn er genoeg leuke dingen te doen in ons polderlandje.

TRENDY TYPE
Shop to je dropt tijdens de Summer Car Boot Sale op IJburg. In de achterklep van toffe auto’s vind je kunst, antiek en mode. Na afloop is er een afterparty met  live-muziek in de bijbehorende strandtent. Gaan!
Sip aan een cocktail in bar en restaurant Hiding In Plain Site in Amsterdam: nu al een flinke buzz-spot voor cocktails, bier, goed Oosters eten en bizar mooie cocktails in opzienbarende glazen. 

SCHIPPERTJE
Eten 
doe je bij Restaurant en Hotel Mooirivier
. En helemaal fijn: je kunt bij deze culi hotspot prima aanmeren, dus een middagje varen over de Vecht is niet beter af te sluiten.
Scoor
 een hip én waterbestendig picknick kleed van Anorak Canoes
, voor als je een keer een pitstop wilt houden – met allerlei lekkere hapjes, drankjes en gezelligheid.


 

KAMPEERKUNSTENAAR
Slaap in een Royal Safari Lodge: een wat luxueuze tent van ca. 45m2. In een bosrijke omgeving in Nijmegen kampeer je hier met stijl. Go glamping!
Nieuw zijn de unieke oldtimer caravans op camping Bakkum (www.kennemerduincampings.nlin het Noordhollands Duinreservaat. Maak een reis terug in de tijd en voel je een echte hippie.
 

Tip: Staatsbosbeheer heeft nu een picknickkaart op Facebook geplaatst met de mooiste picknickplaatsjes. Klap je kleed uit en geniet in de Nederlandse natuur!

DE WATERRAKKER
Slaap
 in Hotel Zwartewater in Zwartsluis
. De stijlvolle hotelkamers, het avontuurlijke restaurant – waar je o.a. een stukje krokodil of springbok kunt proeven – én het adembenemende terras, inclusief een prachtig uitzicht over rivier het Zwartewater, zorgen ervoor dat je meteen verkocht bent.
Eet bij Restaurant de Watergeus in Noorden. De sfeer? Intiem, warm en een tikkeltje romantisch. Tel daar een keuken met verse producten bij op en je komt zeker terug. Ook leuk: huur er een fluisterbootje en ga met een goed gevulde picknickmand de Nieuwkoopse Plassen op.

FIJNPROEVER
Eet in de buitenlucht op bijzondere plekken zoals in een boomgaard, weiland, wijngaard of een eeuwenoude moestuin. Buitengewoon in het land is een restaurant zonder muren dat in de zomermaanden rondreist. Een chefkok bereidt de meest heerlijke gerechten in de buitenlucht die aan een ellenlange eettafel geserveerd worden.
Bekijk de expositie De Etende Mens waar voedsel en design samenkomen.

 

SENSATIEZOEKER
Slaap en eet in een oude havenkraan, met drie verdiepingen. Er is een omheinde omloop, een badverdieping, een woon- en slaapgedeelte met waanzinnig uitzicht en een bijzondere eetruimte boven in de authentieke lichtkoepel. Boek het op www.dromenaanzee.nl.

Voor nog meer leuke Hollandse hotspots check je het augustusnummer van Marie Claire!

 

Laatste nieuws

Zie ook