Test het fest: Rockin’Park

Afgelopen weekend was het moeilijk kiezen tussen de vele festivals (Concert at Sea, DeBeschaving, Rock Werchter), maar Rockin’ Parks line-up gaf de do

Lees ook

Afgelopen weekend was het moeilijk kiezen tussen de vele festivals (Concert at Sea, DeBeschaving, Rock Werchter), maar Rockin’ Parks line-up gaf de doorslag. Selah Sue, Snow Patrol, dEUS en andere topbands trokken massa’s mensen naar het Nijmeegse Goffertpark. Alwaar die dag continu een fijn zonnetje scheen. Let the good times roll!

Festivalrapport

Sfeer: 8, want laid back en vriendelijk – met genoeg plek op de Goffertwei om op een kleedje neer te strijken.

Organisatie: 7,5 – prima vervoer van en naar station met pendelbussen, mooie podia en groene omgeving. Knus opgezet met main en second stage vlak naast elkaar. Minpuntje: het geluid van main stage was af en toe wat minder, maar second stage was een feest voor het oor.

Publiek: 7,5 een bijzondere mix van jeugd, jong en ouder – iedereen even lief, maar hipsters waren er niet in groten getale.

Voorzieningen: 7 – voor festivalbegrippen voldoende, prima schone wc’s en keus uit allerlei soorten eten (patat en hamburgers, maar ook Indiaas en Indonesisch en een stal met vers fruit). Een dikke zeven dus, al zouden wij volgend jaar naast alle T-shirts en henna-tatoeages ook graag een kraam met meer stijlvolle merchandise zien.

Line-up: 8, met met stip op 1 Selah Sue die bij ondergaande zon iedereen het park uit rockte. Fink was goed, maar miste de piekmomenten waarop we gehoopt hadden. En dat was jammer nadat Flogging Molly met z’n verrockte punk-folk de sfeer er goed in had zitten. De band was onze verrassing van de dag.

Eindoordeel: alles bij elkaar goed voor een dikke 7.5!

Briljante extra’s: mooi weer, de cocktailbar die een goede mojito serveerde, en de opkomst van de rolmat – hang ’m aan je vintage rugzakje en elk festival wordt een picknick in the park.

Lees ook ons oordeel over festival DeBeschaving

Laatste nieuws

Zie ook