Test het Fest: Festival deBeschaving

Festival deBeschaving is een ware ontdekkingstocht tussen het groen van de Botanische Tuinen van Utrecht. Sfeer: 7 Iedereen droeg als accessoire een

Lees ook

Festival deBeschaving is een ware ontdekkingstocht tussen het groen van de Botanische Tuinen van Utrecht. Muziek, spoken word, theater en wetenschappelijke experimenten wisselden elkaar af. Máár: het bleef wel een beetje braaf. Marie Claire zag, hoorde, beleefde en rapporteerde.

Festivalrapport
Sfeer: 7
Iedereen droeg als accessoire een glimlach, en deed gretig mee met het vermaak – naast muzikale optredens was deBeschaving gevuld met wetenschappelijk experimenten (neem een tijdelijke QR- tatoeage) en fun acts als de Jezus-caravan. Laidback sfeertje dus, maar door het brave publiek bruiste of schuurde het nergens.

Organisatie: 7,5
Voorheen was het festival in Leidsche Rijn, maar de Botanische Tuinen zijn stukken relaxter. Twee grote muziekpodia, een ‘hoorcollegetent’, dansvloer, theater, film en heel veel acts uit de categorie ‘overig’. Veel te doen dus, maar daar wrong de schoen ook. Het was wat ons betreft too much. Focus op muziek en wetenschap en zoek daar naar het spanningsveld.

Publiek: 7
De Utrechtse studentikoze intelligentsia was en masse afgekomen op dit festival. Een tikje saaie homogene incrowd – er was zelfs een vrijgezellenclub! En hoewel iedereen lief en aardig voor elkaar was, moeten we toch een rode kaart uitdelen: naar bands ga je niet met je rug toe staan kletsen.

Voorzieningen: 7
Op een locatie als de Botanische Tuinen is gezond het devies met broodjes van de Bakkerswinkel, verse smoothies, muntthee – al ontbraken het bier en de cocktails niet. Genoeg schone wc’s en plekken om te relaxen (gras, zand, houten tafels).
Line-up: 6
We zagen dit festival als kans om zoetgevooisde pareltjes te ontdekken, maar daarvoor moet je echt bij Into The Great Wide Open zijn. Deze muzikale acts waren tja, aardig. Uitschieters vonden wij Zulu Winter, zielsnijdende Britse pop met Coldplay-feel, en Case Mayfield, de Volendamse singer-song-hartenbreker.
Eindoordeel: 7
Briljante extra’s: de stralende zon, het frisse groen om doorheen te struinen, en het voedsel voor de geest, waar Paulien Cornelisse, Jules Deelder en Bas Haring ons met hun bespiegelingen in voorzagen. Ook de caravan als pop-huiskamer vonden we een fijne zet.

Laatste nieuws

Zie ook