Filmtip: On the Road

De roadmovie is helemaal terug van weggeweest.

Lees ook

De roadmovie is helemaal terug van weggeweest. On The Road is de verfilming van de beroemde reisroman van Jack Kerouacs. Op het Cannes filmfestival werd hij voor het eerst getoond aan het grote publiek, nu is de film ook bij ons op het witte doek te zien. Boordevol prachtige beelden van Amerika uit de jaren 40 inclusief fijne looks uit deze tijd, getalenteerde acteurs en actrices (o.a Kristen Stewart) en goede begeleidende muziek: de roadmovie voor het perfecte zomergevoel.

Eerder ging de roadmovie ‘Jackie‘ al in première. In deze film van Nederlandse bodem zijn ook de landschappen van Amerika als decor te zien.

On the Road vertelt het verhaal van Sal Paradise (Sam Riley), een aanstormend schrijver uit New York. Na de dood van zijn vader ontmoet hij de losbandige en avontuurlijke Dean Moriarty (Garrett Hedlund). Dean is getrouwd met Marylou (Kristen Stewart). Verlangend naar vrijheid vluchten ze weg van de dagelijkse sleur en maken een trip door heel Amerika. Tussen wanhoop en vervoering experimenteren ze met seks, liefde, drugs, alcohol en muziek.

Win hier het ‘On the Road’ prijzenpakket

Laatste nieuws

Zie ook