Mijn Stijl: beautyredacteur Maroesja

Elke week nemen we de stijl van iemand op de redactie onder de loep. Hoe zou je jouw stijl omschrijven? Vrouwelijk met een edge en minimalistisch.
  • Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
Mijn Stijl: beautyredacteur Maroesja

Elke week nemen we de stijl van iemand op de redactie onder de loep. Deze week is het onze beautyredacteur Maroesja de Ruyter.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?Vrouwelijk met een edge en minimalistisch. Ik kies vaak voor een jurkje of een skinny met mooie hakken. Ik ‘val’ voor bijzondere details, zoals de koperen ritsen op de leren jasjes van Avelon. Maar het kan ook een sluiting, knoop of andere afwerking zijn. Laatst kocht ik in Parijs bij The Kooples een top met transparante bovenkant. Van een afstand lijkt het lief maar van dichtbij zie je dat het doodshoofdjes zijn. Verder is mijn stijl ook een beetje rock, vanwege mijn drie leren jasjes. Ik combineer ze met stoere boots, een top of jurk met panterprint of een zwarte skinny.

Wat is ‘zo niet jou’?Hele grote zelfgemaakte vilten kettingen, bling-bling, turkoois of fuchsia in combinatie met tricot (trauma van vroeger, denk ik…), tent-achtige gewaden en hele damesachtigebloemetjesjurken.

Favoriete uit die collectie?Mijn ring met aquamarijn, gekregen van familie en vrienden. Uitgekozen bij juwelier Lyppens in de Langebrugsteeg in Amsterdam. Een ge-wel-dige winkel, waar zowat elk kiertje benut is om (antieke) sieraden uit te stallen.

Nog wensen, op modegebied?Een beauty van een designertas! Een walk-in closet (dat betekent verhuizen), een paar simpel-stylish sandaaltjes, een retro zonnebril, skinny imitatie-leren broek en last but not least: een tattoo.