Mijn Stijl: beautyredacteur Maroesja

Elke week nemen we de stijl van iemand op de redactie onder de loep. Hoe zou je jouw stijl omschrijven? Vrouwelijk met een edge en minimalistisch.

Lees ook

Elke week nemen we de stijl van iemand op de redactie onder de loep. Deze week is het onze beautyredacteur Maroesja de Ruyter.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Vrouwelijk met een edge en minimalistisch. Ik kies vaak voor een jurkje of een skinny met mooie hakken. Ik ‘val’ voor bijzondere details, zoals de koperen ritsen op de leren jasjes van Avelon. Maar het kan ook een sluiting, knoop of andere afwerking zijn. Laatst kocht ik in Parijs bij The Kooples een top met transparante bovenkant. Van een afstand lijkt het lief maar van dichtbij zie je dat het doodshoofdjes zijn. Verder is mijn stijl ook een beetje rock, vanwege mijn drie leren jasjes. Ik combineer ze met stoere boots, een top of jurk met panterprint of een zwarte skinny.

Wat is ‘zo niet jou’?
Hele grote zelfgemaakte vilten kettingen, bling-bling, turkoois of fuchsia in combinatie met tricot (trauma van vroeger, denk ik…), tent-achtige gewaden en hele damesachtige
bloemetjesjurken.

Verslaving?
Schoenen en sieraden. Mijn laatste aankopen zijn armbanden en bedeltjes van A Girl Named Sue en de oorbellen die ik mezelf laatst cadeau heb gedaan van BonBon Boutique in Amsterdam. De boetiek Rika werkt ook lichtelijk verslavend op mij! En nu ik eens goed in mijn kast kijk ben ik eigenlijk ook verslaafd aan jurkjes. Zoals het zwarte strapless jurkje van Vanessa Bruno, jàren geleden gekocht en nog altijd perfect. Voor een bruiloft van vrienden heb ik laatst weer een jurkje van haar gekocht, dit keer knalgroen. Niet echt low-budget, maar de jurken zijn echt tijdloos en very flattering voor je figuur.

Favoriete uit die collectie?
Mijn ring met aquamarijn, gekregen van familie en vrienden. Uitgekozen bij juwelier Lyppens in de Langebrugsteeg in Amsterdam. Een ge-wel-dige winkel, waar zowat elk kiertje benut is om (antieke) sieraden uit te stallen.

Heb je een wonderoutfit?
Voor overdag: m’n skinny jeans van G-star (of een opvallend gekleurd rokje), crèmekleurig zijden top van The Kooples, hakken of bikerboots en natuurlijk een zwart leren jasje. Voor ‘s avond: mijn lange panterjurk van Rika, een paar hakken eronder (m’n zwarte killerheels van Acne zijn favoriet) en mijn Chaneltasje.
 Miskoop?
Een zwarte flapperhoed van H&M. Niet omdat ie niet leuk is of omdat hoeden mij niet staan. Maar het waait gewoon altijd te hard in Nederland, zodat ‘ie altijd van m’n hoofd afwaait.

Nog wensen, op modegebied?
Een beauty van een designertas! Een walk-in closet (dat betekent verhuizen), een paar simpel-stylish sandaaltjes, een retro zonnebril, skinny imitatie-leren broek en last but not least: een tattoo.

Laatste nieuws

Zie ook