Francisco van Benthum voor Specsavers

Een mooie bril is echt een eyecatcher. Net als bij het ontwerpen van kleding, neemt Van Benthum traditionele mannenkleding als uitgangspunt en voegt

Lees ook

Een mooie bril is echt een eyecatcher. Het is dan ook altijd prettig als iemand met verstand van mode zich bemoeit met het ontwerpen ervan. Ook opticienketen Specsavers kwam tot dit geniale inzicht en hengelde de Nederlandse modeontwerper Francisco van Benthum binnen. Van Benthum ontwierp een exclusieve brillenlijn voor Specsavers die bestaat uit 28 monturen: 24 gewone brillen en vier zonnebrillen. Voor zowel man én vrouw. Heel fijn!

Net als bij het ontwerpen van kleding, neemt Van Benthum traditionele mannenkleding als uitgangspunt en voegt hij spannende elementen en details toe. Opvallend: de meest contrasterende materialen werden door Van Benthum gecombineerd. Zo mixte hij metaal en acetaat met hout- hoorn en ivooreffecten.

Uiteindelijke resultaat: retro monturen met een klassieke twist. De jaren ’50 en ’60 passeren de revue en ook de Seventies en Eighties komen aan bod. Helemaal leuk, dus ga snel kijken.

De brillen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle Specsavers-winkels in Nederland. Prijs: €169,- inclusief enkelvoudige Pentax glazen.

 

Laatste nieuws

Zie ook