Mijn Stijl: beeldredacteur Pauline

Iedere vrijdag nemen we de stijl van iemand op de redactie onder de loep. Hoe zou je jouw stijl omschrijven? Meisje-meisje, gemixt met een beetje Lo

Lees ook

Iedere vrijdag nemen we de stijl van iemand op de redactie onder de loep. Deze week: beeldredacteur Pauline Breeuwsma over haar stijliconen, het 16e arrondissement in Paris en haar grootste miskopen.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Meisje-meisje, gemixt met een beetje London/Stockholm en tot slot une touche van het 16e arrondissement in Paris. Dit laatste geïnspireerd op mijn lieve Franse grootouders die daar wonen. Helaas zijn ze inmiddels erg oud, maar hun stijl is nog steeds een belangrijke inspiratiebron. Niet alleen om wat ze dragen, maar vooral hoe zij in het leven staan: vrijgevig en altijd klaar staan voor hun (klein)kinderen en vrienden. Zij zijn mijn stijliconen. Op deze foto zie je ze flaneren over de boulevard in Nice tijdens hun huwelijksreis in 1949.

Wat is ‘zo niet jou’?
Een fleece trui en Crocs zonder een speurtje mascara.

Wat is je signatuur?
Zijden blousjes en flats! Ballerina’s, herenschoenen van American Apparel, biker laarsjes en straks in de zomer sandaaltjes. Maar voor een feestje hijs ik mij in pumps.

Welke tassen heb je zoal/Favorieten in je tassencollectie?
Een donkergroene vintage schoudertas van Bally van mijn Franse oma. Daarnaast neem ik naar de redactie momenteel een croco-handtas mee die ietwat weg heeft van de Kelly bag van Hermès.

Heb je een wonderoutfit?
Momenteel is dit mijn rock chick-achtige outfit: een leren jasje met een t-shirt van Monki en een soepelvallende bloemetjesbroek van de Zara. Hier voel ik mij krachtig, relaxed, maar toch vrouwelijk in (zie bovenste foto links).

Miskoop?
Ik ben één keer los gegaan in de Primark, maar op één of andere manier is het achterin mijn kast beland en nooit gedragen. Het is een soort Ikea, waar je ook heen gaat voor een kastje en terugkomt met (ineens!) 300 euro aan kamerplanten, opbergdozen en rare wijnglazen.

Nog wensen, op modegebied?
Ballerina’s van Repetto, een cashmere V-hals trui van Eric Bompard en een Topshop winkel in Nederland!!


Laatste nieuws

Zie ook