Tentoonstelling Rythms in Eindhoven

De tentoonstelling Rythms, van de Chinees-Nederlandse fotograaf Nancy Lee is een verzameling van haar mooiste foto's. Onderwerp van de tentoonstellin

Lees ook

De tentoonstelling Rythms, van de Chinees-Nederlandse fotograaf Nancy Lee is een verzameling van haar mooiste foto’s. Geniet van het ritme dat zij in een foto creëert, door momentopnames die seconden na elkaar zijn gemaakt in collages te verwerken. 

Onderwerp van de tentoonstelling is de bewoonde wereld, die wordt beheerst door structuren, routines en tijdschema’s. Zo bestaat één van haar werken uit een aantal opnamen van paraplu’s, genomen op een marktplein in Hongkong tijdens een hevige regenbui. Door het ritme waarin ze de foto’s over het beeldvlak verdeelt, ontstaat dynamiek.

Nancy Lee fotografeerde niet alleen in Nederland, maar ook in Hongkong en New York. Omdat niet altijd zichtbaar is waar de opnamen zijn gemaakt, geeft dat een idee van het hoge tempo waarin de globalisering een feit wordt. Mooie tentoonstelling met soms duizelingwekkend effect.

Open t/m 16 juni, Gallery Pennings Eindhoven.  

Laatste nieuws

Zie ook